Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 05. 07:15, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Benyugtatózott szarvast akart kilövetni

Benyugtatózott szarvast akart kilövetni

Egy benyugtatózott, zártkertben nevelt szarvasbikát akart kilövetni egy spanyol vadásszal egy somogyi sportvadász.

A jelentős értékre elkövetett csalás kísérlete miatt indított ügy tárgyalását szerdán kezdték meg a Kaposvári Városi Bíróságon.

A 36 éves, kaposszerdahelyi Bálint András cégvezetőként és sportvadászként egy a SEFAG Zrt.-től területet bérlő vadászklubban dolgozott. 2010 szeptemberében megállapodott egy spanyol vadásszal arról, hogy az kilőhet egy vadon élő gímszarvasbikát.

A vádlott, a külföldi vadász és a SEFAG egy hivatásos vadásza néhány nappal a megállapodás után kiment a Bőszénfa környéki erdőbe, ahol egy vadvédelmi kerítéssel körbevett területen a vádlott a spanyol vadásznak megmutatott egy kilövésre alkalmas bikát, amelyről kiderült: egy benyugtatózott, zártkertben nevelt gímszarvas, amelyet előzőleg a vádlott és máig ismeretlen társai vittek a kijelölt helyre.

Azt, hogy a kiszemelt példány nem vadon élő, a hivatásos vadász állapította meg, és megtiltotta annak kilövését. Az 5,6 millió forint értékű szavas – amelynek trófeája csaknem 13 kilogrammos – nem sokkal később elpusztult. Az állatorvosi jelentés szerint a jelek arra utaltak, hogy az állatot sokkhatás érte, amelyet akár a többszöri benyugtatózás is okozhatott. Mivel a spanyol vadász vallomását a bíróság a nemzetközi jogsegélyegyezmény keretében, a spanyol ügyészség megkeresésével tudja beszerezni, ami hosszabb időt vesz igénybe, a tárgyalást felfüggesztették.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.