Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 03. 14:43, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Benzinkút és söröző vívta a Markó Kupa döntőjét

Benzinkút és söröző vívta a Markó Kupa döntőjét

Ünnepi hangulat, teltház, izgalmas meccsek, régi és új csapatok, ez jellemezte a sportcsarnok közelmúltban lezajlott negyedik Markó Béla Felnőtt Focikupáját. A trófeát ezúttal a Mol Kút Esztergom játékosai nyerték meg.

Ünnepi hangulatban telt ház előtt zajlott le a közelmúltban az esztergomi Pézsa Tibor sportcsarnokban a negyedik Markó Béla Felnőtt Focikupa, melyet a szervezők előzetesen tízcsapatos tornának írtak ki. Az alakulatok rendkívül gyorsan beneveztek a kupára, sőt a rendezők még némi unszolásra egy tizenegyedik csapat jelentkezését is elfogadták. Ezzel egy hat és egy ötcsapatos csoportba sorsolták az együtteseket. Az A csoportban a Fortuna, a Favágók, a Mol Kút Esztergom, a Vakok, a Lábatlani Srácok és a Meglepetés játékosai vívták a selejtező meccseket, míg a B-ben a Blue Terror, a Pápai Söröző, az EX ECS, a Verőce és az Alabárdos együttesei.

Az erőviszonyok már a selejtezők során kezdtek kialakulni, az A csoportban a Lábatlani Srácok és a Mol Kút Esztergom csapatai végeztek az élen, míg a B-ben a Blue Terror és a Pápai Söröző. Ezt követően a négy legjobb keresztbejátszásban csapott össze, majd végül a döntőben a Pápai Söröző csapata és a Mol Kút Esztergom együttese mérkőzött meg a kupáért. Előbbi Pápai Sándor szervezői munkájának köszönhetően minden évben képviselteti magát a tornán és hagyományosan szép eredményeket ér el. Utóbbi csapat erre a kupára állt össze, olyan fiatal labdarúgókból, akik a környéken nevelkedtek és jelenleg magasabb osztályban (NB-III és NB-II) játszanak.

A finálé fordulatos összecsapást hozott, a Pápai Söröző játékosai ugyanis 4-2-re elhúztak ellenfelüktől, ám végül a Mol Kút Esztergom labdarúgói 6-4-re megfordították az eredményt, és ezzel elhódították a negyedik Markó Kupát.

Az eredményhirdetésen részt vett Pál György, a sportcsarnok igazgatója, Osvald Béla és Winkler János Markó Béla egykori csapattársai, a torna névadójának lánya, fia és unokái. Osvald Zsolt főszervező kifejtette, hogy eddig minden évben Markó Béla is játszott a róla elnevezett kupán, idén ez azonban egészségügyi okok miatt elmaradt. Markó Béla viszont a tőle megszokott lelkesedéssel már azt tervezgette, hogy melyik csapatban lép pályára az ötödik Markó Kupán.

Legjobb kapus: Steinhöffer Krisztián ( Pápai Söröző)
Legjobb mezőnyjátékos: Ambrus Tamás (MOL Kút Esztergom)

Markó Béla (BUCKÓ)

1942-ben született, Nagysápon kezdte a labdarúgást. Már 17 évesen bemutatkozott a felnőtt csapatban. Több mint 500 mérkőzést játszott az Esztergom színében, többnyire NB II-ben és NB III-ban.1982-ben 40 évesen vonult vissza, de azóta is aktív tagja a város labdarúgásának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.