Városlista
2023. március 26, vasárnap - Emánuel

Hírek

2023. Március 12. 20:09, vasárnap | Sport

Beszámoló a IX. Nimsz Zoltán Emléktúráról

Beszámoló a IX. Nimsz Zoltán Emléktúráról

2023. március 3-4-én a Mecsek Trophy - Hosszúhetény szervezésében Nimsz Zoltán Emléktúra került megrendezésre.

A verseny rendezőjét, Nimsz Gergőt kérdezem:

Gergő, mit kell tudnunk az évente egyszer megtartott emléktúráról, amit nevezhetünk egy komoly embert és autókat nem kímélő extrém versenynek is? Mikor, hogyan és milyen céllal kezdődött a sorozat?
- Édesapánk emlékére indult a sorozat. Huszonötéves múltra tekint vissza ez az autós hagyomány őrzés, melynek következtében a terepjárós világban is ismerősen cseng Hosszúhetény neve. Az idei emléktúrát március 3-4-én rendeztük. A IX. Nimsz Zoltán Emléktrophy-ra az ország egész területéről érkeztek versenyzők és lelkes nézők. Nagyon nagy volt az érdeklődés, szívesen térnek vissza falunkba minden évben a versenyzők és az érdeklődők.

Mi volt a verseny menete? Hogyan épül fel a program időterve?
Az jövőre megrendezésre kerülő versenynek hol lesz a központja, induló pontja, ahol megtekinthetik a nézők a versenyautókat, versenyzőket?
- A gépátvétel pénteken 13 órától indult a megszokott kövestetői helyen, a Natur Hotelnél, ami a rendezvény epicentruma volt. A rajt sorrendet a versenyre érkezés és regisztráció sorrendje határozta meg.
Este fél hétkor rajtolt az első autó, és a többiek percen-ként indultak a 20 km-es éjszakai szakaszra. Volt, aki már 22:30-kor célba ért, de volt olyan autó is, amely hajnalra tudta csak teljesíteni a feladatot.
Szombaton reggel nyolckor kezdődött a nappali futam, amely közel 60 km-es tájékozódási szakaszból és kategóriánkként három speciál pályából volt összeállítva. Nagyon sok néző volt kíváncsi a jobbnál-jobb autókra és az egyes pályaszakaszokon zajló látványos akciókra.

Hány nevező versenyző vesz részt az eseményen és mekkora nézősereg kísérte figyelemmel a versenyt a pályák szélén?
- 109 autó nevezett az eseményre! A nézők számát nem tudjuk pontosan meghatározni, de az idei év alkalmával azt hiszem csúcsot döntöttünk. A péntek esti - éjszakai szakaszokon az erdőben nagyon sokan voltak, megközelítőleg 1000-1500 néző, ami a szombati napot illeti, itt sem hagyott alább a látogatók kíváncsisága, sőt….

Kérlek a versenyen résztvevő autókról mondj pár szót, hiszen ezeket az szakaszokat akármilyen járművel nehéz lenne teljesíteni.
- Ezek az autók kimondottan erre épültek, kellő képen fel vannak készítve, hogy egy ilyen versenyen végig tudjanak menni és teljesíteni tudják a kitűzött feladatot.
Az autók kimagasló teljesítménye, professzionális futóműve és hajtáslánca mellett, nagyon kemény feladat nehezedik a pilótákra és a navigátorokra. Ember és gép számára egyaránt extrém nagy próbatétel a verseny teljesítése.

A versenyzők külön vannak értékelve a szabályrendszer alapján, kik teljesítették legjobban a feladatot?
- A verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult:

Extrém:
1. Nirschi Gábor
2. Vasas Gergő
3. Wágenhoffer Attila

Nagy profi:
1. Mándli Arnold
2. Császár Balázs
3. Bolla Krisztofer

Kis profi:
1. Hordós Dávid
2. Miksó Balázs
3. Dinnyés Imre

Túra nagy:
1. Horvath Péter
2. Kovács Botond
3. Surinás Pál

Túra kicsi:
1. Geráth Gábor
2. Horvath Péter
3. Horváth Patrik

Mire számíthatnak a versenyzők és nézők a közeljövőben? Folytatódik a sorozat? Abban biztos vagyok, hogy aki egyszer látta élőben a versenyt, kint állt a pálya szélén az jövőre is ki fog látogatni, de aki eddig lemaradt erről az élményről az hol tud tájékozódni a jövő évben megrendezésre esemény pontos dátumáról és helyszínéről?
- Bízunk abban, hogy a Mecsek Erdő Zrt továbbra is hagyományként tekint a rendezvényre és lehetőséget kapunk a jövőben is megszervezni március első hétvégéjén a Nimsz Zoltán Emléktúrát. Rajtunk nem múlik. A versennyel kapcsolatos információkat a Facebook-on tesszük közzé, innen lehet tájékozódni az időponttal, helyszínnel kapcsolatosan.

Ezúton is köszönjük segítőink, támogatóink és partnereink bizalmát, nélkülük ez a rendezvény nem jöhetne létre!

Videó: Lepold Sportvideó
https://www.youtube.com/watch?v=gltvf_0trnQ


Fotók: Farkas Zsolt 4x4 fotó, Kozma Roland.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 15:58, szombat | Sport

Lőw Zsolt követi Tuchelt a Bayern Münchenhez

A Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője.

2023. Március 24. 07:02, péntek | Sport

Győzelemmel hangolt az EB selejtezőre a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.

2023. Március 22. 09:10, szerda | Sport

Magyar-észt - Rossi ötvenedik mérkőzése a felkészülés jegyében

Az észtek elleni csütörtöki barátságos mérkőzés lesz Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója a magyar labdarúgó-válogatott élén.

2023. Március 21. 08:55, kedd | Sport

Szerdán kezdődik a tavaszi Szeged-Veszprém kézilabdamaraton

A következő három hónapban akár további hat alkalommal játszhatnak egymás ellen.