Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 03. 14:13, szombat | Külföld
Forrás: HírTV

Beszegezték az ablakokat, de lehet, hogy ez sem lesz elég

Beszegezték az ablakokat, de lehet, hogy ez sem lesz elég

Péntek délután elérte Japánt az óriás kiterjedésű Talasz tájfun, amelynek középpontjában a szél erőssége meghaladhatja a száz kilométeres óránkénti sebességet. A Talasz átmérője hatszáz kilométernél is hosszabb.

A tájfun már eddig is jelentős áradásokat és földcsuszamlásokat okozott a távol-keleti országban.

 

A tájfun rendkívül lassan halad előre, egy óra alatt mindössze tíz-húsz kilométert tesz meg. Japánban sokan beszegezték az ablakokat, ám nem valószínű, hogy ez elég lesz ott, ahol a több száz kilométer per órás sebességgel forgó szél áthalad.

A vihar elől többen elmenekültek, a tájfun ugyanis már most áradásokat és földcsuszamlásokat okozott. A víz több helyen a házak alapjait is kimosta.

Az eddigi előrejelzések szerint a tájfun elkerülte volna Oszakát, ám a legfrissebb beszámolók szerint módosult a haladási iránya, és várhatóan telibe találja a két és fél milliós várost.

A Talas a Japán-tenger fölé érve valószínűleg tovább erősödik, és a jövő hét elején jóval hatalmasabb esőzést okozhat Hokkaidó szigetén. (pr)

hírTV

Címkék: japán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.