Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2013. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Betöréses lopások miatt vádemelés előtt két dorogi fiatal

Betöréses lopások miatt vádemelés előtt két dorogi fiatal

Betört, majd három napig evett és ivott két fiatal dorogi betörő egy tokodi hétvégi házban, ahonnan távozáskor műszaki cikkeket loptak. Nem ez volt ez első ügyük, most mindezért várják a vádemelést.

Betöréses lopás elkövetésével gyanúsítja a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 23 éves M. Zoltánt és a 18 éves R. Dávidot. A két dorogi férfi még január 12-én hatolt be egy tokodi hétvégi házba, majd ott három napon át evett és ivott. Mikor távoztak, a nyaralóban talált műszaki cikkeket is magukkal vitték.

A két gyanúsítottat február 12-én fogták el a dorogi nyomozók. Gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését, M. Zoltán többet is. Elmondta, hogy 2012. október 25-én a kerítésen keresztül bemászott egy dorogi telephelyre, majd az egyik melléképületből kézi szerszámokat, kis gépeket tulajdonított el. Elismerte, hogy korábban is járt már ugyanott. A hónap elején egy kerékpárt is eltulajdonított onnan.

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya R. Dáviddal szemben – szabadlábon hagyása mellett – kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett, valamint magánlaksértés bűntettének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg M. Zoltánnal szemben – őrizetbe vétele mellett – üzletszerűen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett, üzletszerűen szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség, valamint magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A rendőrség a nyomozást befejezte és vádemelési javaslattal küldi meg az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.