Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 07. 14:09, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Bevallási „segélyszolgáltatás” a NAV-tól

Bevallási „segélyszolgáltatás” a NAV-tól

A személyi jövedelemadó-bevallás benyújtásának a pontos határideje: 2012. május 21-e.

Elkészítésében az adóhatóság munkatársai a hagyományos tájékoztatástól kezdve telefonon keresztül a legmeglepőbb helyszíneken (például orvosi rendelőkben, egyetemeken) is feltűnve – nyújtanak segítséget.

A megyei adóigazgatóságok ügyfélszolgálatai előre meghatározott és meghirdetett napokon hosszabbított, esetenként rendkívüli nyitva tartással várják a személyi jövedelemadó-bevallás kitöltésében elakadó magánszemélyeket. Sok régióban nyílt napot is tartanak. Ilyenkor a NAV személyi jövedelemadó szakértői adnak tájékoztatást a 2011. évi szja bevallás kitöltéséről, hibás bevallások javításáról, és ez elkészült bevallásokat át is veszik. De nemcsak helyben szolgáltat az adóhatóság. A NAV Somogy Megyei Adóigazgatósága kormányhivatalok munkaügyi kirendeltségein bevallási fórum keretében nyújt segítséget a bevallás kitöltéséhez. A Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága a városi könyvtárakba „szállítja” a bevallás kitöltésével kapcsolatos szolgáltatását. Sőt a bevallás elektronikusan történő elküldése érdekében biztosítja itt is az ügyfélkapunyitás lehetőségét. A Baranya Megyei Adóigazgatóság munkatársai pedig a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének megyei szervezeténél segítenek a bevallás kitöltésében. A fentiekben részletezett szolgáltatásokról, a helyszínről és az időpontról a régiók honlapján a „helyi hírek” menüpont alatt kaphat minden magánszemély tájékoztatást.

Akinek kevés ideje van, az választhatja a telefonos segítséget is. Így, ha valaki a bevallás kitöltésében elakadna, vagy kérdése merülne fel, akkor nem kell mást tegyen, csak hívja (hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00, pénteken 8.30-13.30 között) a kedvezményesen hívható kék számot (06 40/42-42-42)!

Aki ragaszkodik a hagyományos módszerekhez, vagy ügyeit inkább személyesen (nem az éter hullámain keresztül) intézné, felkeresheti a NAV bármely ügyfélszolgálati irodáját, ahol a munkatársak felkészülten várják a bevallással kapcsolatos problémákat, kéréseket, kérdéseket, és a kitöltött és aláírt nyomtatványokat át is veszik.

Eddig közel 1,7 millió bevallás érkezett. Még körülbelül 2,5-3 millió bevallást vár az adóhatóság. Aki még nem nyújtotta be bevallását, használja ki bátran a NAV széles körű „segítségnyújtási szolgáltatását”, hogy a helyesen kitöltött és aláírt nyomtatvány legkésőbb a határidőig beérkezzék.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.