Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Szeptember 07. 14:19, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Bíróság elé állítja az ügyészség a Margit hídi kőkereszteket letörő fiatalokat

Bíróság elé állítja az ügyészség a Margit hídi kőkereszteket letörő fiatalokat

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a két fiatalt, akik két héttel ezelőtt, ittasan, összesen 6 db kőkeresztet törtek le a Margit hídon lévő műemléki kőkoronákról, és ezzel több százezer forint kárt okoztak.

A vád szerint a vádlottak egy barátjukkal együtt, 2023. augusztus 24-én, éjjel, ittasan indultak el a II. kerületből, egy V. kerületi szórakozóhely felé. A fiatalok éppen a Margit hídon sétáltak át, amikor az egyik fiatal egymás után négy pillérre is felmászott, és az azokon lévő kőkereszteket letörte.

Ezután a három férfi szórakozni ment, majd pár órával később szintén gyalogosan elindultak hazafelé, és ennek során az útjuk ismét a Margit-hídon vezetett át. A hídon áthaladva, mindkét vádlott felmászott egy-egy pillérre, és az azon elhelyezett kőkereszteket is letörték.

A vádlottak a kőkeresztek letörésével összesen 6 műemléki kőkoronát rongáltak meg, és ezzel összesen több mint 400.000 forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a két férfit műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.