Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 20. 08:50, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Bíróság előtt felelhet a testvére adatait bediktáló férfi

Bíróság előtt felelhet a testvére adatait bediktáló férfi

Hamis vád vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki a testvére adatait diktálta be rendőri ellenőrzés közben, ezért szabályszegés miatt a testvére kapott bírságot.

A rendőrjárőrök 2020. július 20-án este Nyergesújfalun a Kossuth Lajos úton egy kocsit ellenőriztek, utasait igazoltatták. Az utasok az adataikat bediktálták, a járőrök azokat a központi lekérdező rendszeren keresztül ellenőrizték. Az egyik utas, az elkövető azt hitte, hogy egy korábbi eljárás során részére kiszabott és kifizetni elmulasztott pénzbüntetés miatt körözik, ezért saját adatai helyett testvére valós adatait diktálta be – közölte az ügyészség.

Mivel az elkövető nem használta a biztonsági övet, ezért emiatt 10 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrjárőr, amely a helyszínen jogerőssé vált, mivel a férfi a szabályszegés tényét nem vitatta.

Az ellenőrzést követő egy hét múlva a közigazgatási bírságot kiszabó rendőrjárőr a vádlott testvérével szemben intézkedett, eközben állapította meg, hogy a bírságolásra okot adó szabályszegést nem a megbírságolt személy követte el.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki – tete hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Durva látványt nyújtanak a táti úti baleset autói – FOTÓK

Pisztolyt találtak a többszörösen visszaeső bűnözőnél

Esztergomi és dorogi horgászok is bekerültek a világbajnoki csapatba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT