Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 10. 11:25, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Biszku-ügy - Index: előállították Biszku Bélát

Biszku-ügy - Index: előállították Biszku Bélát

Az index.hu hírportál beszámolója szerint hétfő reggel a rendőrök vitték el Biszku Bélát a főváros II. kerületében található lakásáról; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI megkeresésére egyelőre nem erősítette meg az értesülést.

Az Index a rendőri intézkedésről mellékelt egy, a környéken lakó olvasója által beküldött fotót is, amelyen egy rendőrautó körül két rendőr és egy idősebb ember látható, aki "feltehetően Biszku Béla".
Bényi Mónika, a BRFK szóvivője az MTI megkeresésére egyelőre nem tudott felvilágosítást adni az ügyről.
Az 1956-os forradalmat követő megtorlásokat belügyminiszterként irányító Biszku Béla ügyében indult nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség vezetője augusztus végén újabb három hónappal november 28-ig meghosszabbította. A Fővárosi Főügyészség az MTI érdeklődésére akkor azt mondta, az ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem volt.
Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést a tavaly elfogadott, emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvény alapján. Az ügyészség a feljelentés nyomán március elején indította el a nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával. A nyomozással a Budapesti Nyomozó Ügyészséget bízták meg.

Címkék: Biszku-ügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk