Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 18. 15:06, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom

Bölcsőtől a ballagásig, Helen Doron angollal a jövőbe

Bölcsőtől a ballagásig, Helen Doron angollal a jövőbe

Helen Doron módszere játékos nyelvtanulás mellet barátokat, egy nemzetközi közösséghez tartozást, magabiztos jelent, a tervezhető jövő esélyét kínálja tanulóinak.

Bölcsőtől a ballagásig – Helen Doron angollal a jövőbe
Kenguruápoló Ausztráliában, krupié Las Vegasban, pingvinfotós az Antarktiszon, tanár Indiában, villanyszerelő New Yorkban? A közös második nyelv, az angol, amelyet világszerte a legtöbben használnak mindezt lehetővé teszi. Nem mindegy azonban, hogy kitől, milyen módszerrel sajátítjuk el.

Mi ebben vagyunk jók! Nyelviskolahálózatunk , a Helen Doron világvezető az ESL (English as Second Language) azaz angol, mint második nyelv) oktatásban. 4 kontinens, 38 országában, több mint 1000 helyen vannak jelen és a módszer 35 éves fennállása óta közel 3 000 000 gyermek tanult meg velünk játszva angolul.

Miért sikeres?

Ez nyelvtanulási rendszer egy speciális, Helen Doron által létrehozott módszer. Lényege, hogy az életkori sajátosságokat figyelembe véve egymásra épülő modulokban, játékosan sajátítja el a gyermek az idegen nyelvet. Emellett könnyen adaptálható az összes kultúrkörre, ami lehetővé teszi, hogy a nálunk tanulók épp úgy megállják a helyüket Finnországban, mint Japánban.

Csak játszunk
Óvodások, kisiskolások a korai nyelvtanulásban

„Tanóráink és - éveink téglák, melyekből lépcsők és utak lesznek. De először erős alapot építünk nekik.”
Elvünk az, hogy nem lépünk tovább, amíg bizonytalannak érezzük az elsajátított tudást. Az idő nem sürget. A 4-8 fős kiscsoportos foglalkozások lehetővé teszik, hogy minden gyermek elegendő figyelmet kapjon. A Helen Doron nyelviskolák moduljainak felépítése figyelembe veszi és támogatja a gyerekek tanulási folyamatait, törődik az életkori sajátosságaikkal. A folyamatosan visszatérő, de más környezetben és magasabb szinten megjelenő ismétlések által rögzülnek az addigi ismereteik, válik stabillá nyelvtudásuk.A gyerekek játszva, élő szituációkban gyakorolhatják a nyelvet. Nincs szótárfüzet, nincs lefordítva semmi magyar nyelvre. A kicsiknek lehetősége van arra, hogy megtanuljanak beszélni és értsék a nyelvet, mielőtt tudnának írni és olvasni. Olyan, mint egy hangulatos óvodai foglalkozás, énekléssel, játékkal, társasozással.

Babák és mamák a nyelviskolában

Nem túlzás, tényleg a bölcsőben is fejleszthető a második idegen nyelv. A baba-mama foglalkozások talán a legkomplexebb foglalkozások. Az angol nyelv mellett ugyanolyan fontos szerep jut a kötődés megerősítésének, a mozgásfejlődés támogatásának, a zenének és a ritmusérzéknek, és a baba jelnyelv elsajátításának is.

Nagyobbak és kamaszok Helen Doronnál

A játékos vagy szórakoztató szituációs gyakorlatok mellett a beszéden van a hangsúly, de a tananyag úgy épül fel, hogy van már megjelenik a szövegértés, levélírás is. Minden tudást megkapnak, ami szükséges a nyelvvizsga megszerzéséhez, csak sokkal játékosabb és élvezetesebb formában.

És a nyelvtan?

A kicsiknek egyáltalán nincs nyelvtan tanítás épp úgy, ahogy az anyanyelvet elsajátító kicsik sem tanulják. Később, amikor már tudnak írni, olvasni, akkor is elsősorban gyakorlati feladatokat kapnak, amelyek közül már a legfontosabb tudnivalókat le is írjuk. Itt is, mint minden más foglalkozáson kizárólag angol nyelven beszélünk, nyújtunk segítséget ha arra szükség van.

Még egy fontos elem az átjárhatóság

A Helen Doron oktatási központokban, Rómában, Esztergomban, Madridban, Párizsban, Budapesten ugyanazt és ugyanúgy tanulja egy nyolcéves spanyol, francia vagy magyar másodikos, így az egymás számára ismeretlen gyerekek is könnyen találnak közös témákat és az első perctől fogva megértik egymást, ha Zoom-találkozókról, vagy Skype órákról, esetleg külföldi kirándulásról van szó. Ez a kapcsolódás lehetővé teszi a családok és a gyerekek számára, hogy a lakóhely- vagy iskolaváltás, de akár egyes országok közötti költözés is zökkenőmentes legyen. Egy budapesti diák Barcelonában ugyanonnan folytathatja tanulmányait, ahol előző héten Magyarországon abbahagyta.

Az iskolán kívül

A kurzusokhoz egy appon elérhető hanganyag is tartozik, amelyet otthon a gyerekek akár játék közben is meghallgatnak. Emellett van egy honlapunk, a www.kangiclub.com, ahol interaktív játékokkal gyakorolhatnak a gyerekek. Ennek van ingyenesen használható része is, de diákjaink sokkal több tartalomhoz férnek hozzá.

Az idősebbek számára remek szórakozás és gyakorlás egyben a a www.teenbuzz.co, nevű tinirádió. Emellett lehetőségük van levelezni Helen Doronos diákokkal, világ minden tájáról.

Klassz ugye?
Próbáld ki, vágj bele velünk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.