Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 23. 07:39, hétfő | Helyi
Forrás: mti - Fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Bolygónkért énekeltek az esztergomi gyerekek

Bolygónkért énekeltek az esztergomi gyerekek

A főtéren tartotta meg pénteken a Föld Napja ünnepet az esztergomi óvodák közössége, melyen az országos kezdeményezéshez csatlakozó József Attila Általános Iskola volt a házigazda.

Az „Énekelj a Földért!” felhívás felolvasása mellett szavalattal és közös énekléssel adtak hangot a város óvodásai, diákjai a környezetvédelem ügyéért – számolt be közösségi oldalán Romanek Etelka polgármester az eseményről.

Kifejtette: az „Énekelj a Földért!” programhoz csatlakozó József Attila iskola korábban már körbeküldte a dal Youtube-os linkjét a város óvodáinak, iskoláinak, így az április 20-i eseményen a gyerekek már egy ismert szerzeményt énekelhettek együtt társaikkal.

A rendezvény emblematikus csúcspontjaként a gyerekek gyertyát gyújtottak a Föld Napja alkalmából.

Az eseménynek külön hangsúlyt adott, hogy az M1 stábja televízió az országos programhoz csatlakozó települések közül Esztergomból élőben közvetítette az eseményt.

A Föld Napja, melyet évtizedek óta tartanak világszerte hivatalosan április 22-én van. A program célja, hogy a felnövekvő generációk számára is fontos legyen a környezetvédelem felelős vállalása, a természetei kincsek, az élővilág megőrzése, megóvása – tette hozzá a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT