Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Március 12. 11:26, kedd | Helyi
Forrás: KEMRFK

Bombariadó miatt rendőrautókat rongált majd tört-zúzott

Bombariadó miatt rendőrautókat rongált majd tört-zúzott

Rendőrautókat rongált meg egy esztergomi férfi még vasárnap, miközben a rendőrök egy szórakozóhelyen robbanószer után kutattak. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 27 éves T. Tamást hétfőn fogták el a nyomozók.

Az egyenruhások a bombariadó miatt a szórakozó hely bejárata elé parkoltak a szolgálati autókkal, elzárva az épületbe való bejutást. A szórakozni vágyó férfi nem tetszésének adott hangot a rendőri intézkedés miatt. Kiabált, dühöngött, majd az egyik járműről letörte a rendszámtáblatartót és a hátsó ablaktörlő lapátot, a másikról pedig az antennát vette le erőszakkal, az ablaktörlőt pedig kihajlította, mely használhatatlanná vált.

Miután szabaddá vált a bejutás, a férfi a többi vendéggel bement a klubba, és ahogy később gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, bulizott egy jót. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozók már másnap elfogták a rongálót, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, sőt azt is bevallotta, hogy a bulizást követően hazafelé tartva egy helyi autókereskedés udvarára is behatolt, ahol további öt személygépkocsinak ütötte be a szélvédőjét, törte le róluk a visszapillantó tükröt, az ablaktörlőt és rendszámtartót. A nyomozók a férfi előállítása során házkutatást is tartottak, melynek során lefoglaltak egy rendszámtáblát. Erről a gyanúsított elmondta, hogy pár hónapja került hozzá, miután letörte azt egy autóbuszról.

T. Tamás ellen – szabadlábon hagyása mellett – több rendbeli rongálás és garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT