Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2016. Augusztus 30. 00:00, kedd | Sport

Borsodnádasd Rally Csigollyal

Borsodnádasd Rally Csigollyal

Interjú Balogh Balázs \"Csigoly\" rally versenyzővel az Integra Borsodnádasd Rally előtt.

Borsodi pilótaként milyen emlékeid vannak az Ózd Rally-ról és az azt megelőző Prológról?
- Mindig nagy örömmel indulunk ezen a versenyen, közel áll a szívünkhöz. Négy évvel ezelőtt indultam először ezen a versenyen, pont a születésnapommal egybe esve, az akkori csapat, rendezőség és versenytársak is megleptek pár dologgal. Ezért is nagyon kedves emlék számomra ez a verseny, rally pálya. Talán itt csöppentem bele teljes egészében ebbe a társadalomba. A verseny napján és a prológon is nagyon sok néző szokott jelen lenni, jó így autózni, és jó körözni a salakoválon! Mindig jó hangulat teremtődik.

Ha már a prológról kérdeztelek, a nézőknek vagy időre fogsz a navigátoroddal autózni?
- Biztos, hogy látványra autózunk! Legalább is igyekszünk majd mindent megtenni hozzá… Nálunk a melóban most volt és van szezon, nagy hajtás, így az elmúlt másfél hónapban esélyünk sem volt versenyautóba ülni. A nyarat nézve ez lesz az első versenyünk és szeretnénk mi is egy kis löketet adni, jól érezni magunkat és természetesen a nézőknek is megköszönni, hogy újra a pályára látogatnak, egy kis örömet okozni nekik.

Borsodnádasd - Balaton oda-vissza háromszor. Gondolom fejből megy már ez a gyors. Van-e kedvenc kanyarod?
- Igen, talán megy már fejből, de természetesen nekem is egy biztos támasz a navigátorom az oldalamon, főleg amikor már a fülembe mondja: „Már túl bolond vagy, vegyél vissza kicsit!” Be kell vallani, ez néha nagy segítség! Mindegyik kanyar kedvenc, ahol is keresztben tudunk autózni, viszont ki kell emelni a pálya mind két végén lévő visszafordítokat, ahol nagyon sok néző szokott szurkolni, ott tuti mindig lemegy az a bizonyos „vörös köd” és a kézifék is többet dolgozik.

Ki fog neked navigálni, és milyen céllal is érkeztek az Integra Borsodnádasd Rally-ra?
- Az éven Danku Mikivel ülünk a kabinban, a mostani versenyen sem lesz ez másképpen. Talán az év közepére teljesen össze szoktunk, kiismertük egymást, és hogy mikor, hogyan tudjuk a másikat segíteni a versenyben, hogy egy jó hétvégét zárjunk. A cél a versenyen, de inkább a hétvégére nézve, hogy a kisebb kihagyás után újra össze tudjunk ülni a srácokkal, a csapattal és ápolni tudjuk az emberi kapcsolatokat, amely háttérbe szorult az elmúlt időszakban. Szóval egy kis iszogatás az estéken, nevetgélés, bulizás, na és egy jó autózás, amely mindenki örömére lehet.


A Rallysprintet kiknek és miért tudnád ajánlani?
- Versenyzői szempontból mindenképpen ajánlom a versenyezni akaró fiataloknak és nem fiataloknak egyaránt, hiszen a rallyban szerintem ezeken a sprinteken tanul a legtöbbet az ember, itt a legközvetlenebb a közeg, itt kaphat rengeteg információt és segítséget a rendezőségtől és a többi versenytárstól. Nézői szemszögből pedig ezek a versenyek, ahol a legközvetlenebbül találkozhatnak a rally szeretők a versenyautókkal, a versenyzőkkel s itt érezhetik legjobban a rally feelinget! Lehetőség van akár egy-egy autóba beülni, és a versenyzőkkel váltani pár szót, beszélgetni, vagy akár egy közös fotóra összeállni. Nem utolsó sorban ezeken a rendezvényeken lehet látni a legtöbb „akciót” is


Ha hármat kívánhatnál a rallysprinttel kapcsolatban mik lennének azok?
- Az első szerintem, hogy jó idő legyen s nagyon sok néző, akik elégedettek a hétvégével és jól érzik magukat.
A második, hogy mi is ott legyünk s végig érjünk a hat szakaszon épségben a többi versenyzővel együtt. Ne legyen szükség darura!
A harmadik talán, hogy legyen elég italunk és éljük túl az éjszakát.

A rendezvény hivatalos honlapja:www.marbeszak.hu

A rendezvény partner oldala:www.duen.hu

Címkék: rally

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.

2023. December 04. 06:00, hétfő | Sport

Labdarúgó NB I - A Mezőkövesdet sem tudta legyőzni a címvédő

A Ferencváros kisebb meglepetésre hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.