Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2016. Augusztus 30. 14:57, kedd | Sport

Borsodnádasd Rally Vadkutyával!

Borsodnádasd Rally Vadkutyával!

Szeptember elején újra felbőgnek a rally autók motorjai az Integra Borsodnádasd Ózd Rallyn. Teszik ezt a prológon és másnap a hat gyorson egyaránt.

Interjú Nedecki László "Vadkutya" rally versenyzővel az Integra Borsodnádasd Rally előtt.

Borsodi pilótaként milyen emlékeid vannak az Ózd Rally-ról és az azt megelőző Prológról?
- A prológ mindig is egy nagy élmény volt számomra, hazai környezetben hazai pályán ez mindig egy kicsit más. Jó érzés, hogy Ózd városában ismét feldübörögnek a motorok és egy picit ismét az ország figyelme ránk irányul. Az emlékek kettősek, hiszen nagyon sokszor nem tudtam befejezni a hazai versenyt és az egyik legnagyobb balesetem is itt történt.

Ha már a prológról kérdeztelek, a nézőknek vagy időre fogsz a navigátoroddal autózni?
- Természetesen a nézőknek, hiszen nem tudunk és nem is igazán akarunk az idővel foglalkozni.

Borsodnádasd - Balaton oda-vissza háromszor. Gondolom fejből megy már ez a gyors. Van-e kedvenc kanyarod?
- Nap mint nap járok erre az út minősége nagyon tetszik, ez egy igazi jó kis rally pálya. Igazán kedvenc kanyarom nincs élvezem az egész pályát, mert nagyon jól autózható.

Ki fog neked navigálni, és milyen céllal is érkeztek az Integra Borsodnádasd Rally-ra?
- A 13 éves fiammal szerettem volna autózni egy jót, és most fordul elő először, hogy nem ülhet mellém az új szabályok miatt, ami igen nagy szívfájdalmam, mert a kis vadkutya 3 éves kora óta nyomul a navigátor ülésben. A gokart nagyon jól megy neki „a vér nem válik vízzé”, remélem 14 éves kortól meg tudjuk szerezni a Junior licencet és ismét együtt tudjuk koptatni a pályákat. Az egyik szerelőmnek lesz egy jó kis napja, úgy tudom, hogy majd neki is váltani kell napi licenc-et.

A Rallysprintet kiknek és miért tudnád ajánlani?
- Mindenkinek aki egy kicsit is vonzódik a rally sporthoz és szeretné magát kipróbálni, hogy egy adott útszakaszon megfelelő biztonsági szabályok betartása mellett, R-1, R-2 pilótákkal együtt de tét nélküli versenyzést szeretne. Ajánlanám még olyan kezdő rally versenyzőknek hol éles körülmények között fejleszthetik a rally tudásukat, és kiinduló pont lehet a R-2 és R1-ben való indulás lehetőségeként.


Ha hármat kívánhatnál a rallysprittel kapcsolatban, mik lennének azok?
- Megyei leosztású rallysprint versenyek legyenek. (a kisebb költségvetés elérése érdekében) Országos verseny a megyei bajnokoknak
- Megfelelő reklám és média támogatást, valamint az MNASZ részéről a rally versenyt komolyan gondoló bajnok sprint versenyzők támogatását, magasabb osztályban való induláshoz.
- Olyan szabályok bevezetése a rallysprint bajnokságban indulók részére, hogy a kis pénzű, kis költségvetéssel (konyha pénzből) rendelkező ifjú versenyzők, el tudjanak indulni és megtudják szeretni a rally sport által adott szépséget.

A rendezvény hivatalos honlapja:www.marbeszak.hu
A rendezvény partner oldala:www.duen.hu

Címkék: rally, vadkutya

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.

2023. December 04. 06:00, hétfő | Sport

Labdarúgó NB I - A Mezőkövesdet sem tudta legyőzni a címvédő

A Ferencváros kisebb meglepetésre hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.