Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 19. 07:11, hétfő | Belföld
Forrás: STOP

Borulhat az összes horoszkóp?

Borulhat az összes horoszkóp?

Ilyesmi nem fordulhat elő, pusztán arról van szó, hogy a csillagászat eredményei az asztrológusok munkájában is változásokat hoznak. Van, amitől pontosabb horoszkópok készülnek, és van, amiket felesleges figyelni.

A Chiron például egy Kentaur, ami azt jelenti, hogy általában kisbolygóként viselkedik, de amikor napközelbe ér - ez esetében 8,4 csillagászati egységet, azaz valamivel több mint egy fényórát jelent - üstökösként kezd viselkedni. Ezért a csillagászok egyszerre tartják számon 2060-as kisbolygóként és 95P jelű üstökösként. A bolygó egyébként szabálytalan, de állandó pályán mozog, hol a Jupiter és a Szaturnusz, hol a Szaturnusz és az Uránusz között lelhetjük fel. Pályája két helyen is metszi a Szaturnuszét, de összeütközésüktől nem kell tartanunk. A kisbolygó-üstököst 1977-ben fedezte fel Charles Kowal.

A kentaur az asztrológusok figyelmét is felkeltette, ők a tizenegyedik bolygóként tartják számon - mint az köztudott, az asztrológia hagyománytiszteletből a Holdat is bolygóként emlegeti. Azok az asztrológusok, akik tudományként tekintenek a csillagok segítségével történő sorselemzésre, aktívan kutatják a Chiron ránk gyakorolt hatását. Természetesen minél több adat gyűlik össze, annál pontosabb képet kaphatnak. Van, aki hisz benne, van, aki szkeptikus, de az alaposan kidolgozott horoszkóp így is elég gyakran bejön - ezeket az eredményeket az asztrológusok pontosítani tudják azzal, hogy beillesztik a horoszkóp-készítés folyamatába a Chironról szerzett ismereteiket.

Vannak azonban olyan csillagászati eredmények, amelyek valóban nem kiegészítenék, hanem borítanák az asztrológia eddigi elképzeléseit. Ilyen az a megfigyelés, hogy a hagyományos tizenkét csillagképen kívül még kettőn - a Kígyótartón és a Ceten - is áthalad a Nap minden évben. Ezzel rengeteg horoszkóp megváltozna, de nem fog. Az asztrológusok ugyanis régen valóban a nap járása miatt osztották az eget - és ezzel az évet - tizenkét állatövi jegyre. A zoodiákus azonban ma már csak egy beosztás, ami bevált, de az ezoterikus tudomány gyakorlói szerint nincs értelme megváltoztatni. Legalábbis emiatt a két csillagjegy miatt, amelyek kavarodást ugyan okoznának, de annak, hogy a Nap áthalad rajtuk, asztrológiai szempontból gyakorlatilag nincs jelentősége.

A horoszkópok tehát nem borulnak, hanem egyre pontosabbak lesznek. Aki hisz bennük, és az asztrológiában, annak ez számít. Aki pedig nem, annak még egy lehetőség arra, hogy bizonyítékot véljen felfedezni a csillagjóslás eredményeinek cáfolására.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.