Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 16. 14:32, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Bostoni robbantás - A konzuli szolgálat az információs lehetőségekről tájékoztat

Bostoni robbantás - A konzuli szolgálat az információs lehetőségekről tájékoztat

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata a bostoni maratonon hétfőn elkövetett robbantásos merénylettel kapcsolatban honlapján tájékoztat azokról a lehetőségekről, amelyek révén a magyarok az amerikai városban tartózkodó hozzátartozóikról érdeklődhetnek.

A bostoni hatóságok információs vonalán (001 617 635 4500)érdeklődhetnek az aggódó rokonok, hozzátartozók. Ugyanezt megtehetik a vöröskereszt honlapján (www.redcross.org/safeandwell) - olvasható a külügyi tárca honlapján.

A bostoni robbantással kapcsolatban a Google úgynevezett személykeresőt indított az aggódó hozzátartozóknak a http://google.org/personfinder/2013-boston-explosions internetes címen.
A konzuli szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy a Bostonba érkező vagy onnan induló repülőjáratokat érinthetik az események, ezért érdemes a járatokkal kapcsolatban a légitársaságoknál előzetesen érdeklődni.
Hétfő kora délután hárman meghaltak, 144-en pedig megsebesültek, miután két pokolgép robbant fel a bostoni maraton célegyenesében.
A merénylet elkövetését eddig senki nem vállalta magára. A CNN úgy értesült, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint terrorcselekmény történt. A hírszerzés szerint a bostoni maratont megelőzően semmilyen jel sem utal arra, hogy bármilyen veszély fenyegetne.
Bencsik Zita, a New York-i magyar főkonzulátus vezető konzulja az mondta: mind a hivatala, mind a bostoni tiszteletbeli konzulátus kapcsolatba lépett az illetékes hatóságokkal, magyar sérültről nem kaptak tájékoztatást, magyar állampolgároktól pedig Magyarországnak az Egyesült Államokban működő külképviseletekre segélykérés nem érkezett. A futóversenyen négy magyar résztvevő - két New Jersey-i, egy budapesti és egy kecskeméti lakos - indult. Mindnyájan célba értek, az utolsó közülük mintegy 20 perccel a robbanás előtt futott be.
Az először 1897-ben megrendezett bostoni maraton a világ egyik legrangosabb futóversenye, amelyen idén több mint 23 ezer amatőr és profi versenyző vett részt. Az esemény félmillió érdeklődőt vonzott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -