Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 26. 08:58, szerda | Helyi
Forrás: lvp/katasztrófavédelem

Bővült a tűzoltóság létszáma Esztergomban is

Bővült a tűzoltóság létszáma Esztergomban is

Esztergom, Tatabánya és Komárom tűzoltóságának az állománya is bővült a közelmúltban. A tiszthelyettesek szolgálatba lépésük előtt fél éves intenzív képzésen vettek részt.

Letette esküjét az a 176 tiszthelyettes, aki hétfőtől a katasztrófavédelem beosztott tűzoltói állományát erősíti majd. A több mint 170 főből 10 került a megyei igazgatóság állományába. Ők Esztergom, Tatabánya és Komárom Hivatásos Tűzoltóparancsnokságain fognak szolgálatot teljesíteni. Munkába állásukat fél éves intenzív képzés előzte meg.

Ezen időszak alatt csapattá kovácsolódtak, amely megkönnyíti majd szolgálati helyükön a gyors beilleszkedést.

A 10 őrmestert Czomba Péter ezredes, megyei igazgató köszöntötte reggel 8 órakor az igazgatóságon. Igazgató megismételte Orbán Viktor miniszterelnök szavait, miszerint hosszú utat jár be az, aki a hivatásos pályát választja, hiszen végig kell csinálja a kiképzést, ki kell alakítania a szellemi és fizikai készségeket, el kell sajátítania a szakmai ismereteket, meg kell felelnie a vizsgákon. Mindehhez pedig megfontolt, felelős döntések hosszú sora szükséges.

A tűzoltók első napja azzal telt, hogy megismerték a katasztrófavédelmi rendszer szakterületeit a szakterületi vezetők által, majd tűzoltóparancsnokuk megmutatta szolgálati helyüket, a laktanyát, a tűzoltó szereket és megismerkedtek bajtársaikkal, mentoraikkal is. A mentorok lesznek azok, akik az első hónapokban segítik az újoncok munkáját, átadják szakmai tapasztalatukat és példával szolgálnak fiatal kollégáik előtt. Megtanítják számunkra azokat a szakmai fogásokat, amelyekkel biztonságosan tudják alkalmazni a tűzoltó szakképző tanfolyamon megszerzett elméleti és gyakorlati ismereteiket.

A tíz újonc jó és jeles eredménnyel teljesített a múlt héten a különböző szakmai vizsgákon, amely jó alapja lehet az elkövetkezendő időszakban a szakmai gyakorlat megszerzésének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.