Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Október 03. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Brókerbotrány - Előzetes letartóztatásba helyezték a Buda-Cash egykori vezetőjét

Brókerbotrány - Előzetes letartóztatásba helyezték a Buda-Cash egykori vezetőjét

Előzetes letartóztatásba helyezte a Buda-Cash Brókerház egykori vezetőjét pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-t.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében az áll: a bíróság helyt adott a Fővárosi Főügyészség indítványának, és november 2-áig előzetes letartóztatásba helyezte az egykori tulajdonost és vezető tisztségviselőt, akit különösen jelentős kárt okozó csalás megalapozott gyanújával hallgattak ki. A döntést a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye indokolta - olvasható a közleményben.

Hozzátették: ezzel tizenegyre emelkedett a Buda-Cash ügy gyanúsítottjainak száma, közülük négyen vannak előzetes letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

Közölték: a nyomozást - fokozott ügyészi felügyelet mellett - tovább folytatja a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két újabb embert hallgattak ki gyanúsítottként szerdán a Buda-Cash üggyel összefüggésben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt. A jegybank feljelentést is tett a rendőrségen. Az MNB a Buda-Cash tulajdonosain keresztül szoros összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bankcsoporthoz (DRB) tartozó négy banknál korlátozta a betétkifizetést és felügyeleti biztosokat rendelt ki.

A rendőrség csalás és a számvitel rendje megsértésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A gyanú szerint a brókerek négy bankot és rajtuk keresztül kisbefektetők ezreit károsítottak meg összesen 62 milliárd forinttal.

Március 9-én több helyszínen egy időben tartottak házkutatásokat. Tíz embert állítottak elő, egyet tanúként, kilencet gyanúsítottként hallgattak ki. A rendőrség négy ember előzetes letartóztatását kezdeményezte, közülük a Fővárosi Törvényszék március 18-án V. Péternek, Gy. Jánosnak és T. Péter Árpádnak, a Buda-Cash vezérigazgatójának és két vezérigazgató-helyettesének előzetes letartóztatását rendelte el jogerősen, ezt később meghosszabbították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára