Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2015. Július 21. 09:55, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Bronzérem az FRT.HU kupán

Bronzérem az FRT.HU kupán

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel. Az elmúlt hétvégét a Formula autós tesztek után levezetésképpen az FRT.HU kupán töltötted, nem is eredménytelenül.

Mesélnél a portálolvasóknak, hogy miként is sikerült a versenyed? Felfértél-e már a hőn áhított dobogóra?
- Igen, ez így igaz. A Formula autós tesztek után nagy lelkesedéssel készültem a július 11-én megrendezett FRT-Kupasorozat következő versenyére.
A Csapattársammal, Turák Lacival bejártuk a pályát, hiszen minden alkalommal teljesen új nyomvonalon autózhatunk. Az eddigiekkel ellentétben a mostani sokkal technikásabb volt. Nagyon szeretem az ilyen nyomvonalakat.

Az autónk tökéletesen fel volt készítve, mint mindig. Az időjárás kegyes volt hozzánk, nagyon meleg, száraz idő volt. A gumimelegítéssel nem volt probléma, a rajt után hamar elérték az üzemi hőmérsékletet, ahol a tapadás a maximális. Minden körülmény adott volt egy tartalmas, eredményekben gazdag versenyhez. A két-két bemelegítő körünket kihasználtuk, hogy a pálya nyomvonalát még inkább memorizáljuk. Következett az első mért kör. Magamhoz képest jó alapidőt sikerült autóznom. Igyekeztem a magam és az autóm határait is feszegetni. Éreztem, hogy van még bennem bőven tartalék, amit a következőkben elő kell hoznom magamból. A második és a harmadik bemenetnél sikerült is olyan szinten, hogy csak pár másodpercre voltam a második helyen lévő BMW-től. Következett az utolsó mért kör, ahol mindent megtettem annak érdekében, hogy a dobogón még feljebb tudjak jutni. A pálya háromnegyedéig nagyon jól, hibátlanul mentem. A céltól nem messze az egyik akadályt elhagyva megcsúszott a kocsim hátulja a pálya szélén lévő poron, próbáltam menteni, de a nagy tempó miatt nem tudtam korrigálni, túlcsúszott a holt ponton és kimentem a fűre. Hamar visszajöttem a pályára és tovább mentem, viszont emiatt nem sikerült lefaragnom az időt. A csapattársam, Turák Laci ebben a kategóriában az első helyet szerezte meg, én pedig a dobogó harmadik fokára állhattam fel. A Mogul Csapat pilótái remekeltek ezen a versenyen. Nagyon hálásak vagyunk a Csapatunknak, mivel ők biztosították, hogy a megfelelő technika adott legyen számunkra.

A Formulás teszten eltöltött idő és tapasztalat más Opelos pilótát faragott belőled?
- Úgy gondolom, hogy igen. A Formulás teszteken nagyon sok új tapasztalatokat szereztem, amiket vezetéstechnikailag át tudtam vinni az Opelba is.
A két versenyautó más-más hajtású, a Tigra elsőkerekes, ami másabb vezetési technikát kíván. A stílusom teljesen megváltozott, sokkal agresszívebb, bevállalósabb lettem, de ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül mentem. A Formulával eltöltött idők kellettek ahhoz, hogy megérezzem, milyen az, amikor igazán határon tudok autózni és a maximumot ki tudom hozni magamból. Ez az időszak a versenyzői pályafutásom nagy mérföldköve volt. A júliusi versenyen végig olyan helyzeteket is bátran bevállaltam, amiket addig óvatosabban. A pályán töltött idő minden percét nagyon élveztem.

Legközelebb hol indulsz, milyen megmérettetésen?
- Augusztusban három megmérettetésen is indulok.
Kilencedikén az FRT-Kupasorozat következő versenyén,
Tizenötödikén a Birizdo Kart négy órás Endurance gokartversenyén,
Huszonkilencedikén pedig a Birizdo Kart Kupa hatodik fordulójában.

Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 11:28, csütörtök | Sport

A Forza Racinghez igazol Gender Tamás Junior

Abban a Forza Racing csapatban folytatja tovább nemzetközi sportpályafutását Gender Tamás Junior, amelynek története az alapító szerint George Russell bajnoki címével kezdődött.

2023. Június 01. 07:37, csütörtök | Sport

A Sevilla nyerte az Európa Liga budapesti döntőjét

A Sevilla 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel felülmúlta az AS Romát a labdarúgó Európa-liga szerdai döntőjében, melyet a Puskás Arénában rendeztek.

2023. Május 31. 16:09, szerda | Sport

Kovács Bálint: “Remekül szolgálta a felkészülésünket ez a hétvége a spa-i 24 órásra”

A H-Moto Team pilótája ezúttal az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján állt rajthoz a Slovakiaringen.

2023. Május 30. 13:27, kedd | Sport

Holnap rendezik a Európa Liga budapesti döntőjét

Európa-liga - A trófea mellett a BL-indulás a tét a budapesti döntőben.