Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport
Forrás: MNASZ AUTÓS GYORSASÁGI SZAKÁGA Fotó: Berta Benjámin; Kochan Krisztina

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.

A meteorológiai előrejelzésekhez képest száraz időjárási viszonyok között zajlott a következő versenyhétvége Spielbergben a magyar gyorsasági autóversenyzők számára. Több versenyző, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin sikeresen teljesítette mindkét nap kihívásait.

A TCR Eastern Europe mezőnyének idei második versenye küzdelmes volt a versenyzők számára. A M1RA Motorsport versenyzője, Bucsi Attila az első sorból indult, de a rajt után már a harmadik kanyarban támadta Ghermandi. Bucsi tartani tudta pozícióját. A negyedik körtől Homola helyezte nyomás alá Bucsit, s végül átvette a vezetést. Bucsi végül két másodperces hátránnyal harmadik helyen végzett. A második futamban Bucsi a Hyundai i30-cal az utolsó körben győzni tudott úgy, hogy a hetedik rajtkockából rajtolt, azonban hamar fel tudott jutni a harmadik helyig. Tíz perccel a vége előtt utolérte a második helyen autózó Koutot. Az első helyen álló Vallers kicsit hibázott, s ezt Kout kihasználta. Bucsi beérte őt és a kockás zászló előtt pár száz méterrel, az utolsó kanyarban a magyar versenyzőnek sikerült megelőznie Koutot és megnyerte második futamát a szezonban a TCR Eastern Europe-ban.

Fotó: Kochan Krisztina

Az ESET CUP Series-en a GT autók versenyében is indultak magyar versenyzők. Az Enduranceban ötödik helyen zárt abszolútban Zsigo Gregor egy BMW M6 GT3-mal, a GT3-as kategóriában pedig a második helyen végzett. Zsigo Antal nem tudta befejezni a futamot egy baleset miatt, mikor nekiütközött Christian Wimbergernek. Sprintben az első versenyen Zsigo Antal ötödik helyet szerzett, nyolcadik lett Michael Oliver Porsche 992 Cup versenyautójával, 13. helyen zárt Tim Gábor Lotus Exige V6 Cup-jával, mely a GTX kategória első helyét jelentette számára. A második versenyen negyedik lett Zsigo Antal, 10. helyen zárt Michael Oliver, Tim Gábor a 19., kategória harmadik helyen végzett, Gregor Zsigo 20. lett.

Fotó: Háfra Zsolt

A Drexler Formel Cup-ban Berta Benjámin mindkét versenyt második helyen tudta hozni, Magyar János egyik versenyt a hetedik helyen zárta, míg a második versenyt műszaki okok miatt be kellett fejeznie. A Formula 4-eseknél magyar érdekeltséggel a Gender Racing Team vett részt. Versenyzőjük Jonathan Correrella az első versenyen a 9. helyen, a második versenyen a 11. helyen, a harmadik versenyen a 23. helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:28, péntek | Sport

Pascal Jansen a Ferencváros új vezetőedzője

Pascal Jansen lett a labdarúgó NB I-ben bajnok Ferencváros új vezetőedzője.

2024. Június 13. 20:37, csütörtök | Sport

Juhász Csaba: Dobogóra akarunk állni a Mitropa Clubban

Villáminterjú Csabival a verseny előtt épp egy nappal.

2024. Június 13. 09:12, csütörtök | Sport

Holnap kezdődik a foci EB!

Pénteken 21 órakor a skót és a házigazda német válogatott mérkőzésével megkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét - sorozatban harmadszor - szerepelhet a magyar együttes.

2024. Június 13. 09:09, csütörtök | Sport

Gennaro Gattuso lett a Hajduk Split vezetőedzője

A játékosként világbajnok olasz Gennaro Gattuso lett a horvát Hajduk Split labdarúgócsapatának vezetőedzője.