Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2021. Február 03. 08:02, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Buli után kifosztotta alvó barátnőjét

Buli után kifosztotta alvó barátnőjét

Kifosztás bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt az esztergomi bíróság elítélte azt a nőt, aki szilveszteri mulatság közben az őt vendéglátó és alvó barátnőjét, valamint annak testvérét lopta meg.

Az ügyészség súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetésre elítélésért jelentett be fellebbezést.

A vádlott a sértett testvérek dorogi lakásában tartózkodott 2018. december 31-én, az egyik sértett vendégeként a szilvesztert a lakásban töltötte, együtt italoztak, majd éjfél után mindketten elaludtak. A másik sértett nem tartózkodott a lakásban, az ő szobájának ajtaja azonban nem volt kulcsra zárva – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy a nő hajnalban felébredt, kihasználta, hogy a barátnője még alszik, ezáltal védekezésre képtelen állapotban van és az ágya melletti kisasztalról eltulajdonította annak 26990 forint értékű mobiltelefonját, valamint a bejárati ajtó melletti televízióállvány mellé letett táskájából a sértett 18 ezer forintját.
Ezt követően a vádlott átment a másik szobába és onnan a szekrényből ellopta a távollevő sértett márkás parfümjét, neszesszerét, benne különböző kozmetikai termékekkel, egy virágmintás női ékszeres dobozt, benne különböző bizsu ékszerekkel és egy karórával, valamint egy ajándékcsomagot. A távollevő sértettől eltulajdonított tárgyak összértéke: 57394 forint.

Az eltulajdonított tárgyak közül a vádlott lakóhelyén a hatóság lefoglalt és a sértettnek visszaadta a virágmintás dobozt a benne lévő ékszerekkel, ezzel a lopási kárból megtérült 32645 forint. A vádlott a mobiltelefont 10 ezer forintért értékesítette.
A bíróság a büntetővégzésben a vádlottal szemben 150 óra közérdekű munka büntetést, valamint 4749 forint összegű vagyonelkobzást szabott ki. A büntetővégzéssel szemben az ügyész a vádlott terhére, súlyosítás, azaz végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre elítélés végett tárgyalás tartását kérte.

Az elsőfokú bíróság a 2021. február 2-án megtartott tárgyaláson az elkövetőt ugyancsak 150 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, ezért az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre elítélésért jelentett be fellebbezést – tette hozzá a vádhatós.

Korábbi cikkek:

Idén elkezdődik az Esztergomot az M1-essel összekötő út építése

Saját édesanyját ütötte ököllel

Majd 20 éve az esztergomi főiskolán – VIDEÓ

Címkék: ítélet, barátnő, , tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.

2022. November 16. 09:40, szerda | Helyi

LICHNER BARBARA ÉS LISÁNYI ENDRE NYERTE A 2022-ES KALEIDOSZKÓP-DÍJAT

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére az Eurohíd Alapítvány is meghirdette idei összművészeti pályázatát, Petőfi 200: Elpusztuló kert ott a vár alatt címmel.

2022. November 10. 16:04, csütörtök | Helyi

BOZSÓ ANDRÁS: ÉS / VAGY

Bozsó András fotóművész és/vagy című kiállítása nyílik az esztergomi Kaleidoszkóp Házban 2022. november 19-én, 19:00 órakor. A kiállítást Bakács Tibor újságíró, kritikus nyitja meg.