Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 14. 08:18, szombat | Helyi
Forrás: lvp/MTI/fotó: hidlap.hu

Búra alatt Esztergomban? – évszázados élmények - vándorkiállítás

Búra alatt Esztergomban? – évszázados élmények - vándorkiállítás

Vándorkiállítást indít Esztergomban a Magyar Nemzeti Múzeum, melyet az alatt a búra, pontosabban gömb alakú sátorban láthatnak az érdeklődők, mely a Szent István téren áll.

A Magyar Nemzeti Múzeum országos vándorkiállítást indít Múzeum körút - évszázados élmények a virtuális gömbsátorban címmel, első állomását Esztergomban, a Szent István téren szombaton délután négy órakor Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyitja meg.

A december 17-ig ingyenesen látogatható tárlaton bemutatják a múzeum történetét és intézményeinek gyűjteményét. Esztergomban a gömb alakú sátor a vasárnap átadandó Várkápolnát és freskóit népszerűsíti. Felidézi a II. Béla kori Várkápolna keletkezésének történetét, majd látogatók videoinstallációval utazást tehetnek a Magyar Nemzeti Múzeumhoz tartozó 10 vidéki múzeumban.

A videobemutatóval a magyarok történelme is bejárható, a vértesszőlősi előemberleletektől indulva Esztergomban a római kortól a középkorig tartó évszázadokat idézik meg, majd Visegrádon Mátyás király kora és a kora középkor, Sárospatakon a reneszánsz kor és a Rákócziak ideje elevenedik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.