Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2020. November 17. 09:54, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Burkolatfelújítás a 10-es főúton, forgalomkorlátozás

Burkolatfelújítás a 10-es főúton, forgalomkorlátozás

Burkolatfelújítási munkálatok kezdődnek Piliscsaba belterületén, a 10-es főúton november 17-én – közölte a Magyar Közút. Hozzátéve, hogy az úttest kopórétegét halkabb burkolatra cserélik az úttest teljes szélességben.

A munkálatok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában zajlanak a Budapest felőli településhatártól a Kenderesi úti csomópontig tartó szakaszon, várhatóan csütörtökig. Ezalatt félpályás zárásra és jelzőőrös forgalomirányításra kell számítani – olvasható Piliscsaba közösségi oldalán.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A felújítási munkák idején az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a
www. utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék – tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.