Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 25. 07:05, vasárnap | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Büszke a toulouse-i merénylő bátyja

Büszke a toulouse-i merénylő bátyja

A hírhedt toulouse-i merénylő bátyja rendőrségi kihallgatása során azt nyilatkozta, hogy büszke az öccse által elkövetett, brutális gyilkosságokra.

Rendőrségi források szombati közlése szerint Abdelkader Merah a rendőrségen kijelentette, hogy büszke öccsére, aki Toulouse-ban hétfőn egy zsidó iskolánál három kisgyermeket és egy rabbit, néhány nappal korábban pedig a közeli Montaubanban három francia katonát gyilkolt meg.

A 24 éves, algériai származású francia merénylő szörnyű tettét azzal indokolta, hogy a multikulturalizmus, továbbá a francia hadsereg afganisztáni szerepvállalása ellen kívánt tiltakozni. Mohamed Merah 32 órán keresztül elbarikádozta magát egy toulouse-i ház első emeleti lakásában, a kivezényelt kommandósokkal vívott tűzharcban azonban életét vesztette.

A rendőrség még szerdán a merénylő édesanyját és bátyját is őrizetbe vette. A szülőt szombatra virradóra szabadon bocsátották. Az idősebb testvér kihallgatása jelenleg Párizsban folyik. A hatóságoknak legkésőbb vasárnapig kell dönteniük arról, hogy vádat emelnek-e ellene, vagy szabadon engedik őt.

Mohamed Merah édesanyja felelősséget érez a fia által elkövetett merényletek miatt. Ügyvédje újságírókkal azt közölte: az anya elítéli fia tettét, és értetlenséggel áll azzal szemben. Zoulhika Aziri bosszútól tart, és ezért egyelőre nem mer visszatérni toulouse-i lakásába.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.