Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2013. Május 22. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Bruzák Noémi

ByeAlex: van külföldi érdeklődés a Kedvesem iránt

ByeAlex: van külföldi érdeklődés a Kedvesem iránt

Svédországból és más országokból is van érdeklődés a Kedvesem iránt, amiből készülhetnek feldolgozások. ByeAlex, az Eurovíziós Dalfesztivál tizedik helyezettje erről kedden Budapesten sajtótájékoztatón beszélt.

Örülök az eredménynek, ami szerintem mindannyiunknak jó. Igyekszem nem foglalkozni az engem ért támadásokkal, amelyeket nem igazán értettem, hiszen csak egy dalt írtam, amit magyarul elénekeltem, és igyekeztem minél jobban előadni” - mondta az énekes-dalszerző.

ByeAlex (Márta Alex) kitért arra, hogy egyelőre nagyon fáradt az eurovíziós szereplés miatt, kint is zavarta és most is zavarja a fülfájása, és keveset aludt az elmúlt négy napban.

Nekem is a dán produkció tetszett a legjobban. Sok későbbi dalomban lesznek benne a kinti szerepléssel kapcsolatos érzéseim, gondolataim. Malmőben is írtam egy számot” - jegyezte meg ByeAlex. Egy felvetésre azt mondta, hogy a jövőben is azt csinálja, ami jól esik neki, nem szeretné beskatulyázni magát sem a zenét, sem a külsőségeket illetően.

ByeAlex Kedvesem 10. az Eurovíziós Dalfesztiválon

A szereplésből befolyó jogdíjak kapcsán tett újságírói felvetésre az énekes arról beszélt, hogy ezen a témán még nem gondolkodott, ugyanakkor „nincs különösképpen szükségem a folytatáshoz anyagi tőkére”.

Menedzsmentje, a CLS vezetője, Bérczes Ádám arról adott tájékoztatást, hogy várhatóan ősszel jelenhet meg ByeAlex első stúdióalbuma.

Nagyon örültünk annak a sok voksnak, amit a döntőben kaptunk, nem tudjuk pontosan megmagyarázni, miért szavaztak ránk 15 országból is, Németország ráadásul a maximális 12-t adta. Talán azért, mert egy jó dal nyelvtől függetlenül érinti meg az embereket” - fejtette ki Bérczes Ádám.

Mint elhangzott, az erdélyi és a vajdasági magyarok ByeAlexre adott szavazatai a hírek szerint valószínűleg azért lettek nem kis számban érvénytelenek, mert Romániában és Szerbiában más módon kellett szavazni, mint Magyarországról, és erre sokan nem figyeltek.

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke kiemelte: a zsűri és a közönség nagyon jó ízléssel és nagyon bátran döntött úgy, hogy ez a produkció képviselje Magyarországot Malmőben.

A Dal megmozdította a hazai zenei életet. Sok előadó, dalszerző tudja itt megmutatni a tehetségét, remélem, ez évről évre így lesz. A köztévé az elmúlt két évben a magyar zenei élet egyik legnagyobb megrendelőjévé vált” - jelentette ki a sajtófőnök.

Az M1-en csaknem 1,2 millió ember nézte a szombati döntőt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Egy másik zsűritag, Csiszár Jenő rádiós műsorvezető felhívta a figyelmet arra, hogy A Dal a közmédia saját fejlesztésű műsora, amely minőségi magyar könnyűzenészeket és rádióban lejátszható dalokat képes kitermelni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN