Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Február 20. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: lvp / Sportcsarnok

Címvédés a Bajer-kupán, ismét a Szent Imre nyert

Címvédés a Bajer-kupán, ismét a Szent Imre nyert

Újabb nagyszabású rendezvény zajlott le az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban, ahol múlt pénteken a harmadik Bajer János Kupán hét iskola 9-10 osztályos tanulói csaptak össze. A tornát a címvédő Szent Imre nyerte.

A Bajer János Kupa résztvevő csapatait a szervezők egy hármas és egy négyes csoportba sorsolták. Az A csoportban a tavalyi győztes Szent Imre most is jól szerepelt, mind a két mérkőzését megnyerve jutott be a döntőbe. A B csoportban a Balassa és a Ferences Gimnázium szinte teljesen egyformán teljesített, közöttük egy gól különbség döntött a Franka javára, így ők jutottak a döntőbe a balassások pedig a harmadik helyért játszhattak, számolt be Osvald Zsolt. A főszervező hozzátette, hogy az 5-6. helyért nagy küzdelemben győzött 1-0-ra a Nyergesi Irinyi a Dobó Katalin Gimnázium együttese ellen.

A bronzmérkőzésen a Balassa meglehetősen magabiztosan verte az Árpád-házit 3-1-re. A döntő pedig a várt nagy küzdelmeket hozta a tavalyi győztes Szent Imre és a jó erőkből álló Ferences csapat között. Az alakulatok nem bírtak egymással, így 0-0 lett a rendes játékidő vége. Így következtek a büntetők, melyek során a Szent Imre volt a jobb, hiszen hibátlanul rúgta azokat, így megvédte tavalyi elsőségét” – részletezte Osvald Zsolt.

A díjátadáson főszervező méltatta Bajer János életútját, példaként állítva a mai fiatalok elé. János bácsi még ma is 87 évesen jó egészségnek örvend és dédunokája segítségével adta át a szép, míves díjakat a csapatoknak. Sőt, a végén a mikrofont átvéve szólt pár mondatot a gyerekekhez, kiemelve a sportolás szerepét és jelentőségét.

Végeredmény:
1. SZENT IMRE
2. FERENCES GIMNÁZIUM
3. BALASSA
4. ÁRPÁD-HÁZI SZENT ERZSÉBET
5. IRINYI JÁNOS GIMNÁZIUM (Nyerges)
6. DOBÓ
7. KOLPING

Legjobb mezőnyjátékos: Gyebnár GergelyBajer János

1926. 03. 11-én született Győrújbaráton. Hamar Budapestre került, ahol 1945-ig a III. kerületi téglagyár csapatában focizott. 1945-ben költözött Pilismarót-Basaharcra, és játszott a környék csapataiban, úgy mint: Pilismarót, Csolnok, Tát, Tokod, Sárisáp. Később Esztergomba került, ahol játszott NB III-ban és NB II-ben is. 36 évesen fejezte be az aktív játékot. Közben játékvezető lett és évtizedekig vezette a mérkőzéseket. Megkapta az aranysíp kitüntetést! Esztergom labdarúgásának és tömegsportjának még ma is aktív tagja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.