Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 27. 08:01, péntek | Helyi

Csak együtt működnek – Tétényi Éva az Összefogásról

Csak együtt működnek – Tétényi Éva az Összefogásról

Nyílt levélben válaszolt György Róbert, az esztergomi Fidesz elnöke Tétényi Évának a Szövetség Esztergomért Összefogáshoz való csatlakozási szándékáról. Erre reagált a polgármester is nyílt levélben.

Ma György Róbert, az esztergomi Fidesz új elnöke válaszolt kérésemre, miszerint a város érdekében kész lennék az „Összefogásban” részt venni. Válaszlevelében kifejtette, hogy az „Összefogás” jobboldali formáció, a 2014-es választásra létrejött zárt szövetség, melynek 4 tagja: a Fidesz, a KDNP, a Fidelitas, és a Rudnay Sándor Egyesület. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a közleményükben állított, széles körű összefogás csupán arra terjed ki, hogy jelöltjeiket a következő választáson támogatni lehet. Ezzel számomra és a nyilvánosság számára is világossá vált, hogy a fennen hirdetetett együttműködés csak egymás között működik. Itt kívánom hangsúlyozni, amit már sokszor elmondtam - a függetlenség számomra a mindenkivel való együttműködést, és nem a külön utas politizálást jelenti. Szomorú, hogy a helyi MSZP is beállt az engem támadók sorába, és a helyi Fidesszel karöltve a tettek helyett látványpolitizálást folytatnak. Ezúton szólítom fel őket, Pál György képviselő szavaival élve, hogy a „szómagyarokból” váljanak „tettmagyarokká”. Mi pedig továbbra is végezzük a mindennapok munkáját, és ezúton is megköszönöm a sok önkéntes felajánlást, várostakarítást, kátyúzást, az utak murvázását, a virágokat és az adományokat, valamit nem utolsó sorban azt a kitartást és türelmet, amit a város lakossága tanúsít. Hajrá Esztergom!


Esztergom, 2013. szeptember 26.

Tétényi Éva
Esztergom, Esztergom-kertváros
és Pilisszentlélek polgármestere

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.