Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2015. Február 13. 11:07, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Csak nem elcserélték a borítót?

Csak nem elcserélték a borítót?

A könyvet forgatva egyre inkább erőt vesz az olvasón egy különös nyugtalanság: mintha nem azt a kötetet olvasná, amit a cím ígér…

Niall Ferguson népszerű szerző. A kortárs brit történésznemzedék egyik legsikeresebb alakja, számos neves egyetem oktatója, számtalan bestseller írója – ami a tudományos publikációk területén semmiképpen sem lebecsülendő teljesítmény – mi több, két kötete, a Világ háborúja és a Pénz felemelkedése alapján még dokumentumfilm-sorozat is készült.

És, hadd tegyem hozzá ehhez a rövid dicséretáradathoz, az a jelzőt is, amit nem szoktak elmondani: Niall Ferguson ízig-vérig posztmodern történész. A posztmodernség minden erényével és minden hibájával együtt.

Darabokból rakott kép… folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).