Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 10. 14:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csaknem 120 millió forintot csalt ki bankoktól egy pécsi nő

Csaknem 120 millió forintot csalt ki bankoktól egy pécsi nő

Több rendbeli csalás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy helyi nő ellen, aki cége nevében különböző bankoktól felvett kölcsönökkel csaknem 120 millió forintos kárt okozott a pénzintézeteknek.

A vádhatóság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a nő 2013-ban alapított gazdasági társaságot, 2017-ben pedig elhatározta, hogy a társaság nevében több pénzintézettől vesz fel hitelt, a kölcsönt pedig nem fogja visszafizetni.

A nő négy bankhoz nyújtott be hitelkérelmet 2017 májusában. Azért, hogy a pénzintézetek a központi hitelinformációs rendszerből ne szerezhessenek tudomást a többi kérelemről, illetve hogy a lehető legnagyobb összeget kaphassa meg, egyazon napon kereste fel a bankokat.

A nő a kölcsönszerződések megkötése és a hitelek lehívása után üzletrészét színleg eladta egy férfinak, aki hamarosan szintén továbbadta a céget. Az új ügyvezetők a céggel kapcsolatos iratokat, eszközöket azonban nem vettek át, a céget nem is akarták működtetni, a társaság tényleges vezetője továbbra is a vádlott nő maradt.

A nő a megkapott hiteleket nem a szerződésekben megjelölt célra használta fel, azokat nem fizette vissza, így összesen csaknem 120 millió forint kárt okozott a pénzintézeteknek.

A nőt több rendbeli csalással és közokirat-hamisítással, az ügyvezetőséget színleg vállaló férfiakat közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség.

Az ügyben a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.