Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2014. Március 04. 09:45, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Csaknem negyedmilliárd forint esztergomi természetvédelmi gépekre

Csaknem negyedmilliárd forint esztergomi természetvédelmi gépekre

Csaknem negyedmilliárd forint támogatást nyert a Duna-Ipoly Nemzeti Park az esztergomi és Középső-Ipoly-völgyi gyepterületek természetvédelmi célú kezelésére szolgáló gép- és eszközpark létrehozására.

Mindezt a Duna-Ipoly Nemzeti Park hétfőn az MTI-vel közölte. A tájékoztatás szerint a nemzeti park igazgatóság pályázatot nyújtott be és nyert a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) az „Élőhelykezeléshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztés” című pályázatán. A 247,3 millió forint támogatási forrás a Duna-Ipoly Nemzeti Park esztergomi területén, a Körtvélyes-szigeten, valamint a Középső-Ipoly-völgyi Vörösharaszt területén a gyepterületek természetvédelmi kezelését szolgálja. A támogatás 100 százalékos mértékű.

A természeti értékekben gazdag esztergomi és Ipoly-völgyi gyepek csak kaszálással vagy szürkemarhával történő legeltetéssel tarthatóak fenn - emlékeztetet a közlemény. Ennek érdekében a pályázati forrásból földeket vásárolt a nemzeti park, villanypásztor-rendszert, karámokat és itatóhelyeket épített ki, valamint beszerezte a fenntartáshoz a szükséges gép- és eszközcsoportokat is. A cél a pályázat által érintett három terület természeti értékeinek hosszú távú megóvása - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 12:15, hétfő | Helyi

Elhunyt dr. Berbik István

Életének 75. évében, 2021. november 24. napján elhunyt dr. Berbik István, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház szülész-nőgyógyászati osztályának korábbi vezetője.

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi

December 12-én lép életbe a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. térségünket is érintő 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az autóbuszjáratok közlekedésében.

2021. November 29. 11:36, hétfő | Helyi

Elmarad a december 4-i id. Rubik Ernő emléknap

A koronavírus-járvány miatti megbetegedések miatt nem lesz megtartva a 2021. december 4-re szervezett id. Rubik Ernő emléknap. - Erről a szervezők tájékoztatták szerkesztőségünket.

2021. November 29. 09:02, hétfő | Helyi

II. János Pál pápáról nyílik kiállítás Esztergomban

December 1-én, 16:00 órakor a Szent Adalbert Központban nyílik meg a Szent II. János Pál pápa életét bemutató kiállítás.