Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Október 25. 09:03, péntek | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Csillagos ötös az új esztergomi Suzukinak

Csillagos ötös az új esztergomi Suzukinak

Maximális öt csillagot kapott az Euro NCAP töréstesztjén az új, Esztergomban gyártott Suzuki SX4 S-Cross, amely ezzel a járműbiztonság tekintetében az éllovasok közé tartozik.

Az összes kategóriában magas pontszámot ért el az Euro NCAP töréstesztjén a Suzuki SX4 S-Cross. A kocsi, amely megkapta a maximális öt csillagot, különösen jól teljesített a gyalogosvédelem terén. A csillagok száma azt mutatja, hogyan is szerepel a vizsgált jármű négy kategóriában, az utasvédelem, a gyermekbiztonság, a gyalogosvédelem és a biztonsági segédrendszerek terén.

Az új SX4 S-Crossba a Suzuki az úgynevezett TECT-technológiáját építette be (Total Effective Control Technology), ami az ütközés során felszabaduló energia elnyelésén és a gépjármű tömegének csökkentésén alapul. A fő elemek jelentős része nagy szilárdságú acélból készült, így a karosszéria könnyű, törésbiztossága ugyanakkor jelentősen javult.

A Suzuki emellett az aktív és passzív biztonsági rendszerek összehangolásával garantálja a lehető legnagyobb biztonságot az SX4 S-Cross számára. Az aktív biztonsági berendezések közé tartozik a sebességhatároló, ami megakadályozza, hogy a jármű átlépje a vezető által beállított határértéket, a stabilitást növelő menetstabilizáló, valamint a biztonsági övek becsatolására vonatkozó jelzés valamennyi ülés esetében, beleértve a hátsó üléseket is.

Az SX4 S-Cross passzív biztonsági felszereltségébe pedig többek között a frontális, oldalsó és hátsó ütközések esetén védelmet biztosító hét légzsák tartozik, az előfeszített biztonsági övek és az erőhatárolók.

Mindezeken felül a motorháztető formája és a motorburkolat kiképzése, továbbá az ablaktörlők és a lökhárítók is segítenek elnyelni az ütközés erejét abban az esetben, ha az autó gyalogossal találkozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.