Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Május 19. 12:12, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Csirkefogót fogtak a dorogi rendőrök - négy tyúknak is kitekerte a nyakát

Csirkefogót fogtak a dorogi rendőrök - négy tyúknak is kitekerte a nyakát

Tyúklopás közben ért tetten egy tokodi tolvajt az annavölgyi háztulajdonos, de visszatartani nem tudta a tolvajt. A 28 éves gyanúsítottat végül a dorogi rendőrök fogták el.

Tyúkot akart enni a 28 éves R. József, ezért hármat is megpróbált ellopni egy annavölgyi családi ház kertjéből május 18-án. A tulajdonos tetten érte a 28 éves tokodi férfit, de nem tudta visszatartani. Hívta a dorogi rendőröket. A sértett az egyenruhásoknak elmondta, mikor hazaérkezett, az udvar felöl a baromfik hangos rikácsolását hallotta. Megnézte, mi bajuk a tyúkoknak, ekkor látta meg a számára ismeretlen férfit, amint négykézláb mászik ki az ólból egy zsákkal a kezében. A tulajdonos kérdőre vonta az idegent. R. József azt állította, hogy csak a tojásokat nézte meg, majd átmászott a kerítésen és Ebszőnybánya irányába sietve távozott. A zsákot nem vitte magával, otthagyta a sértett négy tyúkját, melyeknek előzőleg kitekerte a nyakát.

A rendőrök felkutatták a férfit, Tokodon igazoltatták a sértett által adott személyleírással megegyező R. Józsefet, aki már a helyszínen elismerte a bűncselekmény elkövetését. A járőrök a 28 éves gyanúsítottat előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy vásárolni ment május 18-án. Mivel Ebszőnybányán a bolt korán bezárt, ezért továbbgyalogolt a szomszédos Annavölgybe. Ott nyitva találta az üzletet. Üdítőt és süteményt vett, melyet még a faluban meg is evett. Utána a helyi kocsma felé vette az irányt, ahol sört és pálinkát fogyasztott. Már esteledett, mikor a férfi hazaindult. A sértett háza előtt elhaladva felfigyelt a tyúkok hangoskodására. Bemászott az udvarra. Ott talált egy régi lisztes zsákot, abba pakolta az elnémított szárnyasokat, melyeket a tettenérést követően a helyszínen hagyott. R. József ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 28 éves tokodi férfi az ellene folyó büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.