Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2014. Május 19. 12:12, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Csirkefogót fogtak a dorogi rendőrök - négy tyúknak is kitekerte a nyakát

Csirkefogót fogtak a dorogi rendőrök - négy tyúknak is kitekerte a nyakát

Tyúklopás közben ért tetten egy tokodi tolvajt az annavölgyi háztulajdonos, de visszatartani nem tudta a tolvajt. A 28 éves gyanúsítottat végül a dorogi rendőrök fogták el.

Tyúkot akart enni a 28 éves R. József, ezért hármat is megpróbált ellopni egy annavölgyi családi ház kertjéből május 18-án. A tulajdonos tetten érte a 28 éves tokodi férfit, de nem tudta visszatartani. Hívta a dorogi rendőröket. A sértett az egyenruhásoknak elmondta, mikor hazaérkezett, az udvar felöl a baromfik hangos rikácsolását hallotta. Megnézte, mi bajuk a tyúkoknak, ekkor látta meg a számára ismeretlen férfit, amint négykézláb mászik ki az ólból egy zsákkal a kezében. A tulajdonos kérdőre vonta az idegent. R. József azt állította, hogy csak a tojásokat nézte meg, majd átmászott a kerítésen és Ebszőnybánya irányába sietve távozott. A zsákot nem vitte magával, otthagyta a sértett négy tyúkját, melyeknek előzőleg kitekerte a nyakát.

A rendőrök felkutatták a férfit, Tokodon igazoltatták a sértett által adott személyleírással megegyező R. Józsefet, aki már a helyszínen elismerte a bűncselekmény elkövetését. A járőrök a 28 éves gyanúsítottat előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy vásárolni ment május 18-án. Mivel Ebszőnybányán a bolt korán bezárt, ezért továbbgyalogolt a szomszédos Annavölgybe. Ott nyitva találta az üzletet. Üdítőt és süteményt vett, melyet még a faluban meg is evett. Utána a helyi kocsma felé vette az irányt, ahol sört és pálinkát fogyasztott. Már esteledett, mikor a férfi hazaindult. A sértett háza előtt elhaladva felfigyelt a tyúkok hangoskodására. Bemászott az udvarra. Ott talált egy régi lisztes zsákot, abba pakolta az elnémított szárnyasokat, melyeket a tettenérést követően a helyszínen hagyott. R. József ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 28 éves tokodi férfi az ellene folyó büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.