Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 17. 14:19, kedd | Helyi
Forrás: lvp/önkormányzat

Csökkenő díjszabály az esztergomi piacon

Csökkenő díjszabály az esztergomi piacon

Új, egységes díjszabás lép életbe az esztergomi piacon az árusoknak. A piacból származó bevételeket az önkormányzat teljes egészében a piac fejlesztésére és fenntartására fordítja majd.

Április elsejétől várhatóan új, egységes díjszabás lép életbe az esztergomi piacon. A képviselő-testület döntésére váró tervezet alapján a bruttó havi folyóméter árak csökkennek a jelenlegi árakhoz képest.

Az előterjesztés alapján mindemellett minden év január és február hónapjában 25 százalék kedvezmény jár a bruttó folyóméter árakból annak érdekében, hogy a jellemzően gyengébb vásárlóerejű időszakban is minél több árus legyen a piacon. Az új rendelet továbbra is biztosítja az őstermelők számára az eddigi, 75 százalékos kedvezményt, melynek feltétele a szükséges igazolások megléte.

Az esztergomi piacot februártól új piacfelügyelő ellenőrzi: az eltelt időszakban, 2015. januárjához viszonyítva februárban jelentősen nőtt a hivatalosan regisztrált árusok száma, ezzel párhuzamosan pedig az önkormányzat bevétele is emelkedett.

A piacból származó bevételeket az önkormányzat szándékai szerint teljes egészében a piac fejlesztésére, fenntartására fordítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.