Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. November 07. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Csökkentett nézőtérrel folytatja novemberben a Babits Mihály Színház

Csökkentett nézőtérrel folytatja novemberben a Babits Mihály Színház

A keddi kormányhatározat értelmében 30 fősre csökkentette nézőterét a Babits Mihály Színház, így várják a nézőket a novemberi előadásaikon és a Frank\'Art Filmklub vetítésein.

Érdemes tehát mielőbb jegyet vásárolni az előadásokra és regisztrálni a filmvetítésekre - írta közleményében a színház.

Kifejtve, hogy az előadásokon továbbra is kötelező az orrot és a szájat maszkkal elfedni, az előtérben kézfertőtlenítőt, ingyenes maszkokat találnak az előadásokra érkezők, emellett a termeket folyamatosan takarítják, fertőtlenítik, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyen azon kedves nézők egészsége, akik ebben a nehéz helyzetben is megtisztelik jelenlétükkel a Babits Színház előadásait!

A színház stábja továbbra is arra kér mindenkit, hogy, aki betegnek érzi magát ne induljon el otthonról! A betegség miatt távolmaradók jegyeit a színház bármikor visszaváltja vagy egy másik előadás belépőjére cseréli.

A Babits Mihály Színház novemberi műsora a Bubik Színpadon (Bottyán János u. 10. - megközelítés: a IV. Béla király u. felől):

NOVEMBER 7. 19:30 - Szerelempatak dokumentumfilm | Frank'Art Filmklub

Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A Szerelempatak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.
A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztráció: babitskamara@gmail.com

NOVEMBER 15. 15:00 – HAMLET

Mottó: Dánia karantén.
Hamlet a kényszerű összezártságban kísérletet tesz a gyerekszoba revíziójára, aminek során megmérettetik a szerelem, család és barátság fogalma. Az öntudatra ébredő fiú az atyát kérdezi: Ki vagyok én? A régi, a patriarchális rend örököse? Vagy az anyai rész az erősebb bennem, ami ismeri a kegyelmet és a megbocsátást?
Shakespeare műve egy családi kamaradráma, ahol a történelem csak a legvégén rúgja rá az ajtót a temetetlen holtakra.

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/hamlet-115995

NOVEMBER 19. 19:30 – Hogyan legyünk boldogtalanok?

Gondolkodott már azon, hogyan lehet igazán jól szorongani? Hogyan lehet mestere a parázásnak? Kimaxolná a társadalmi elvárások okozta görcseit? Önfeledten feszengne a hétköznapokban?
Ne várjon másokra, rúgjon önmaga alá!
Ezen az estén elsajátíthatja az önkínzás alapjait, kiművelheti magát önsajnáltatásból és magáévá teheti az önsorsrontás haladó és profi eszköztárát.

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/hogyan-legyunk-boldogtalanok-115733

NOVEMBER 21. 15:00 – Őfelsége pincére voltam | Frank'Art Filmklub

Jan Ditě-t 14 év és 9 hónap után kiengedik a börtönből és egy olyan elhagyatott faluba küldik, ahonnan a II. világháború után kitelepítették a német nyelvű lakosságot. Ditě megismerkedik szomszédaival, egy idős professzorral és annak asszisztensnőjével. Az idősödő férfit elvarázsolja a lány szépsége, és eszébe jut saját fiatalsága, szerelmei és az is, hogy hogyan lett egyszerű utcai árusból a legszebb prágai étterem pincére. Egész életét két dolog vezérelte: a pénz és a nők imádata. Kéjt keresett és talált ezerféle nőben, mint ahogy pénzt keresett és talált felfelé ívelő karrierjében is. A háború szele már a levegőben van, amikor Ditě megismerkedik egy német lánnyal. Házassága a náci eszméket valló Lizával a rossz oldalra állítja, szembefordítja környezetével. A németek hatalomra kerülése elhozza Ditě idejét, végre bekerülhet a milliomosok régóta csodált világába.

A vetítés után Vörös István irodalmi vezetőnkkel beszélgetünk a filmről, Hrabalról és a csehek XX. századi történelméről.

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztráció: babitskamara@gmail.com

NOVEMBER 27. (nyilvános főpróba) és 28. (bemutató) 19:30 - Presszó-szonáta

Nőket látunk, különböző státuszban, különböző háttérrel, különböző jellemmel és akarattal. De vajon kinek az akarata érvényesül? A férfié, aki bár nincs jelen, mégis ordít a hiánya, mert minden belőle indul és hozzá tér vissza? A rendezőé és íróé, akik arra ?kárhoztatnak? két színésznőt, hogy ezen az estét ketten hattá hasadjanak? De hát lehet egy színésznek pokol a színház, a játék? Hiszen minden szerep ezen a világon. A feleség. A szerető. A festő. És a megrendelő is. Gondoljon mindenki csak az Ahogy tetszik méla Jaques-jára.

A szonáta klasszikus zenei műfaj. Általában három, négy ciklikus tételből áll, amelyek formájára és sorrendjére nézve elég szigorú szokás alakult ki. Vörös István drámája ? nomen est omen- partitúra, amit a színésznők hangjukkal, mozgásukkal szólaltatnak meg. Igazi gúzsba kötve táncolás. És mégis, ahelyett hogy a műfaji keret korlátozna, teret enged a formával és stílussal való kísérletezésnek. A szonáta teatralizálása írói és színészi bravúr. Valódi színházi játék, ahol nem elrejtjük a kulisszát, hanem megmutatjuk.

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/presszo-szonata-116629

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT