Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Augusztus 02. 11:54, szerda | Külföld
Forrás: Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti:

Csökkentik a munkanap időtartamát a rendkívüli meleg miatt Kárpátalján

Csökkentik a munkanap időtartamát a rendkívüli meleg miatt Kárpátalján

A munkanap hosszának egyórás csökkentését rendelte el Kárpátalja területén a rendkívüli meleg miatt szerdától jövő csütörtökig Hennagyij Moszkal, az ukrajnai megye kormányzója

- közölte a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal sajtószolgálata. A megyevezető azért döntött a napi munkaidő rövidítéséről, mert Kárpátalja területének nagyobb részén az időjárás-előrejelzés szerint augusztus 2. és 10. között 36 fokos hőség várható, de a déli fekvésű Nagyszőlősi és Beregszászi járásokban 38 fokra számítanak. A kormányzó szerint ilyen nagy melegben nem lehet hatékonyan dolgozni, ez csak légkondicionált helyiségekben lehetséges, amelyekből Kárpátalján kevés van, ezért indokolt a munkarend módosítása a legmelegebb napokra - olvasható a közleményben.

A kieső munkaórákat augusztus végén és szeptember elején kell pótolni, amikor enyhül a hőség. Rendeletében Hennagyij Moszkal azt is javasolja a vállalatok vezetőinek, hogy a munkavégzés során növeljék a szünetek időtartamát, és a munkahelyeken korlátozzák a fokozott biztonságot igénylő műveletek végzését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.