Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2018. Május 06. 12:19, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Csolnokról a hollandiai WDSF világbajnokságra - VIDEÓVAL

Csolnokról a hollandiai WDSF világbajnokságra - VIDEÓVAL

Hollandia Roden városában rendezte a WDSF World Dutch Shepherd Federation az idei világversenyét több kategóriában a minap.

Csolnokról Nyirák Norbert Apache (Working Stripes Arras) nevű 2 és fél éves hollandjuhász kutyájával került be a „nagyok” közé mondioring kategóriában, az únyi Muhari Márk segédje, barátja kíséretében és nagy izgalommal várták a verseny napját.

Elsőnek komoly orvosi vizsgálaton esett át Apace és miután 100 százalékban minden rendben volt, így megkapta a zöld utat, hogy megmérettesse magát az igazi „nagyok” között.

25 hollandjuhász kutya kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa mit is tudnak a „hollandok”.

Minden teljesen jól működött és nagyon szépen dolgozott együtt a gazdájával, Nyirák Norbert azonban elmondta: „a botos résznél, sajnos nem bírtam mellettem tartani, ezért 50 pontot vontak le tőlem, ami rengeteg és ezzel ugrott is a jó eredmény, így jól visszaesve a 15. helyet tudhatjuk csak magunkénak. De hát ilyen ez a versenyzés” – fejtette ki.

„Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a kutyámra, aki 2 és fél éves kora ellenére, és sajnos csak három hét felkészüléssel, de megmutatta, hogy van helye a nagyok között. Örülök, hogy veled versenyezhetek Apache” – tette hozzá.

Zárásként pedig hangsúlyozta, hogy nem adják fel és mennek tovább. Illetve köszöni mindenkinek, akik szurkolt és velük voltak lélekben, gondolatban.

Forrás: Szalánczay Péter

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.