Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Május 06. 12:19, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Csolnokról a hollandiai WDSF világbajnokságra - VIDEÓVAL

Csolnokról a hollandiai WDSF világbajnokságra - VIDEÓVAL

Hollandia Roden városában rendezte a WDSF World Dutch Shepherd Federation az idei világversenyét több kategóriában a minap.

Csolnokról Nyirák Norbert Apache (Working Stripes Arras) nevű 2 és fél éves hollandjuhász kutyájával került be a „nagyok” közé mondioring kategóriában, az únyi Muhari Márk segédje, barátja kíséretében és nagy izgalommal várták a verseny napját.

Elsőnek komoly orvosi vizsgálaton esett át Apace és miután 100 százalékban minden rendben volt, így megkapta a zöld utat, hogy megmérettesse magát az igazi „nagyok” között.

25 hollandjuhász kutya kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa mit is tudnak a „hollandok”.

Minden teljesen jól működött és nagyon szépen dolgozott együtt a gazdájával, Nyirák Norbert azonban elmondta: „a botos résznél, sajnos nem bírtam mellettem tartani, ezért 50 pontot vontak le tőlem, ami rengeteg és ezzel ugrott is a jó eredmény, így jól visszaesve a 15. helyet tudhatjuk csak magunkénak. De hát ilyen ez a versenyzés” – fejtette ki.

„Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a kutyámra, aki 2 és fél éves kora ellenére, és sajnos csak három hét felkészüléssel, de megmutatta, hogy van helye a nagyok között. Örülök, hogy veled versenyezhetek Apache” – tette hozzá.

Zárásként pedig hangsúlyozta, hogy nem adják fel és mennek tovább. Illetve köszöni mindenkinek, akik szurkolt és velük voltak lélekben, gondolatban.

Forrás: Szalánczay Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.