Városlista
2023. március 23, csütörtök - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2018. Február 17. 09:26, szombat | Helyi
Forrás: police.hu

Csúnya baleset: vasúti jelzőlámpának csapódott – Vádat emelnek ellene

Csúnya baleset: vasúti jelzőlámpának csapódott – Vádat emelnek ellene

Elvesztette uralmát a sárisápi férfi kocsija felett, majd felhajtott a szalagkorlátra, ami megdobta és kidöntött egy vasúti jelzőlámpát a 10-es úton.

A Tatabányai Rendőrkapitányságon bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást. A gyanú szerint a sárisápi férfi tavaly november 12-én 8 óra 35 perckor közlekedett egy Daewoojával a 10-es számú úton Süttő felől Neszmély irányába. A 67-es kilométerszelvényben lévő vasúti átjáróhoz közeledve nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, és elvesztette uralmát a járműve felett. Felhajtott a vasúti átjáró előtt lévő szalagkorlátra, amin végigsiklott és a vasúti fényjelző készüléknek, valamint a közvetlenül mögötte lévő félsorompónak ütközött. A baleset során a fényjelző készülék és a félsorompó a vasúti sínek felé megdőlt, a sorompó rúdja az úttestre esett.

A sárisápi férfit a közúti közlekedés biztonsága ellen gondtalanságból elkövetett vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Tatabányai Rendőrkapitányságon az ügyben folytatott nyomozást a 74 éves férfival szemben a napokban befejezték és a keletkezett iratanyagot bíróság elé állítási javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.