Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2023. Április 19. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csütörtökön és pénteken kell beiratkozni az általános iskolákba

Csütörtökön és pénteken kell beiratkozni az általános iskolákba

Az általános iskolát szeptemberben kezdő, leendő elsőosztályosokat csütörtökön és pénteken kell beíratni a kiválasztott intézményekbe - közölte a Klebelsberg Központ.

A Klebelsberg Központ idén is javasolja a szülőknek az online jelentkezést.

Az április 20-21-én esedékes általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint. A Klebelsberg Központ az online beiratkozáshoz már április 5-én megnyitotta a Kréta-rendszer e-ügyintézési főoldalán a jelentkezési felületet, ahol rögzíteni lehet a személyes adatokat - írták.

Mint olvasható, jelentkezni emellett az Ügyfélkapun keresztül is lehet, a köznevelési feladatok között megtalálható a felület. Ez jelentősen meggyorsíthatja a személyes beiratkozás folyamatát.

A Klebelsberg Központ tájékoztatása szerint az elektronikus beiratkozás használatával személyesen csak az eredeti okiratokat kell bemutatni csütörtökön vagy pénteken a kiválasztott iskolában, az adatok megadásával és rögzítésével járó időt a szülő megtakarítja.

A saját körzetébe tartozó gyermeket minden iskola köteles felvenni, de ha a körzetes gyerekeken felül marad még férőhely, azt a körzeten kívüli diákokkal is feltölthetik az intézmények.

A kötelező felvételt biztosító köznevelési intézmények listája és a körzethatárok elérhetők az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/) - olvasható a közleményben.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Belföld

Energiaügyi Minisztérium: korlátozó intézkedések nélkül is csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.