Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Február 12. 09:42, szerda | Helyi

Darabokban akarta ellopni a Magvető-szobrot – Videóval

Darabokban akarta ellopni a Magvető-szobrot – Videóval

Beletörött a fűrésze K. Miklósnak a nagy munkába, amikor az esztergomi Magvető-szobor több darabját is el akarta lopni. A rendőrség őrizetbe vette az 57 éves gyanúsítottat.

Lopás bűntett és lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Miklós ellen. A gyanú szerint az 57 éves esztergomi férfi január 20-án este megrongálta az esztergomi Magvető szobrot. A férfi egy vasfűrésszel próbálta meg eltulajdonítani a műalkotás több darabját, de nem járt sikerrel, mert a főrésze eltörött. A rongálást egy helyi polgárőr vette észre, ő szólt rendőröknek. Az esztergomi nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és három heti nyomozás eredményeképpen azonosították a tettest.

Esztergomi fémtolvaj

A gyanúsítottat kedden fogták el az esztergomi rendőrök. Az eljárás során kiderült, hogy a férfi más, Esztergom területén elkövetett bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható. K. Miklós januárban és februárban több alkalommal eltulajdonította a városban lévő lámpaoszlopok vas ajtóit. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint és saját bevallása szerint is a gyanúsított összesen 78 ajtót lopott el, melyet később egy fémátvevő telepen adott le. K. Miklóst a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT