Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2015. Május 14. 12:00, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Dekar Team a Filmes futamon!

Dekar Team a Filmes futamon!

Interjú Levente Lusánszki AfricaLegendes versenyzővel. Kalandokban bővelkedő GPS pontkereső autóverseny lesz, Budapesttől, Kiskőrösig!

Április 18-19-én vettetek részt az AfricaLegend, GPS pontkereső autóversenyén, ami Velencétől, Sárvárig tartott!

Mesélnél erről a két napról, miként és milyen autóval is teljesítettétek a feladatokat?
- Egy 96-os évjáratú Mitsubishi Montero terepjáró a versenyautónk, amit Pityunak nevezünk, és 2. éve vele vágunk bele a pontkereső sorozat versenyeibe.

3500 köbcentis V6-os szív dobog a motorháztető alatt. A Márka futam első napja Velencéről indult, az autókat percenként indították, az első tíz pont környékén még szinte együtt haladt a mezőny, aztán szép lassan szétszéledt mindenki. Volt, hogy órákig nem találkoztunk a versenyben résztvevőkkel. A táv felénél találkoztunk egy két csapattal, akik éppen előttünk akadtak el, persze nem hagytuk ott őket, kihúztuk a derékig érő sárból a szerencsétlenül járt autót, aztán mentünk tovább! A nap vége felé a szintidőn belül való érkezés volt a fő cél, ezért az utolsó kilométereket fő úton tettük meg. A szállás el foglalása után közös vacsora volt a versenytársakkal és utána egy páran elmentünk a sárvári fürdőbe, ahol nagyon jól éreztük magunkat! A második napi versenytáv Sárvárról indult Nemesvámosra. Az útvonal Devecser, és környékén haladt át, itt még azért elég sok nyoma volt látható a vörös iszap katasztrófának. A verseny során a szervezők jóvoltából sok érdekes információt tudtunk meg a magyar és nemzetközi márkákról, például a Tisza cipőgyár sikerét az Adidasnak gyártott remek futballcipőről. A cél Nemesvámoson volt, ahová szerencsésen beérkeztünk és a nyolcadik helyen végeztünk.

Két nevezhető kategória is lesz, ti melyikben és milyen autóval fogtok indulni?

- Természetesen Off-Road kategóriában indulunk, a fent említett Mitsubishi Monteroval!

Mesélnél a csapat tagjairól, miért is jártok erre a sorozatra?

- Hárman vagyunk a csapatban, melynek a Dekar Team elnevezést adtuk.
Én szoktam vezetni, Kovács Peti barátom a navigátor és a párom Bezeg Kata az itiner kitöltéséért felelős.
Miért is járunk erre a sorozatra? Nagyon jó kikapcsolódás, kizökkent a hétköznapi stresszes életből. A verseny során csodaszép helyeket ismerünk meg hazánkban, ahová később a barátainkkal kirándulás céljából is visszatérünk. Az AfricaLegend versenysorozatnak van egy karitatív célja is, ami általában az adott cél környékén élő segítségre szoruló családok, gyerekek számára nyújt egy kis támogatást melyben szintén nagyon jó érzés részt venni. A versenynap végén nagyon jó a csapattársakkal és a szervezőkkel együtt anekdotázni az aznapi kalandokról.

Ki találta ki, hogy terepversenyeken vegyetek részt, és ajánlanád-e ezt másoknak?

- 2012 áprilisában ültem be barátaimhoz a Hombres Racing team csapatához egy hasonló versenyre és annyira megtetszett, hogy Peti barátomnak felvetettem, nem lenne-e kedve Kalandrally versenyeken indulni? Egy-két kép és videó bemutatása után pár nap múlva már tulajdonunkba került az első versenyautónk egy 1985-ös évjáratú rövid kocka pajero és egyáltalán nem bántuk meg, azóta is nagyon várjuk az AfricaLegend versenyeit, jó előre beírjuk az időpontokat a naptárunkba!
- Természetesen csak ajánlani tudom másoknak is, ha van rá lehetőség és kalandra vágynak irány erdő, mező, persze csakis a földutakon!

Támogatóitok?

- Támogatóink kimondottan nincsenek, inkább a szerelőnket tudnám kiemelni, aki a versenyek alatt felmerülő problémákat próbálja megoldani, hogy minél megbízhatóbb és strapabíróbb legyen az autó, ennek érdekében, ha kell, éjjelét nappalát a műhelyben tölti!

Címkék: autósport, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 31. 17:16, vasárnap | Sport

Magyar Nagydíj - Verstappen először nyert Mogyoródon

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves vb-címvédő ezzel tovább növelte előnyét az összetettben

2022. Július 30. 17:23, szombat | Sport

Magyar Nagydíj - Russell rajtolhat az élről

George Russell, a Mercedes brit versenyzője nyerte a mogyoródi Hungaroringen zajló 37. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti meg az első rajtkockából.

2022. Július 30. 14:03, szombat | Sport

Hertlik Donoven: újabb dobogó és összetett második hely – az enduro premier évében

A lehető legjobban alakul Hertlik Donoven első szezonja az enduro szakágban, hiszen a korábbi többszörös magyar bajnok endurocrosszos a legutóbbi bajnoki fordulóban, Varsányban ismét felszáguldott a dobogóra.

2022. Július 28. 08:39, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Mogyoródon folytatódik az egyoldalúvá váló Verstappen-Leclerc csata

Az elmúlt néhány hétvégén egyre egyoldalúbbá váló csata újabb felvonására kerül sor a hétvégi 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjon ...