Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 25. 11:05, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Depeche Mode: sikeres bécsi teszt az európai turné előtt

Depeche Mode: sikeres bécsi teszt az európai turné előtt

Exkluzív lemezbemutató koncerten, szűk körű közönségnek vasárnap este Bécsben mutatta be először Európában új albuma, a Delta Machine anyagát a Depeche Mode. A Budapestet is érintő, májusban induló stadionturné előtti teszten óriási sikert aratott a brit zenekar.

A Depeche Mode két héttel ezelőtt a New York-i Ed Sullivan Theaterben játszotta el új számait és néhány nagy slágerét, vasárnap pedig Bécs történelmi múzeumnegyedében adott elő egy tíz dalból álló blokkot. Mintegy kétezer szerencsés európai rajongó és újságíró figyelhette a főpróbát a küszöbön álló stadionturnéra.
A bécsi koncert megmutatta, hogy az 1980 óta működő brit együttes, az elektronikus zene történetének egyik legsikeresebb formációja 100 millió eladott lemez után sem veszített lendületéből, az új lemezanyag darabjai is a klasszikus Depeche Mode-hangzást hozzák.
Az est két friss dallal, az Angellel és a Should Be Higherrel indult, majd következett két nagy siker a múltból, a Walking in My Shoes (1993) és a Barrel of A Gun (1997). A Delta Machine első kislemeze, a már népszerű Heaven Bécsben élőben is jól szólt, akárcsak a szintén az új anyagon szereplő Soft Touch/Raw Nerve, amely a Question of Time világát idézi, illetve a Soothe My Soul.
A Depeche Mode frontembere, a korábbi kábítószer-függősége miatt a kilencvenes évek közepén szinte a halálból visszatért Dave Gahan nagyszerű formában énekelt, a zenekar motorja, Martin Gore a szintetizátorról átnyergelve végig gitározott és egy számot, a tizenöt éve írt Only When I Lose Myselfet maga énekelte el. A harmadik tag, Andrew Fletcher a háttérben maradt billentyűs hangszere mögött. A zenekart még egy szintetizátoros és egy dobos egészítette ki a színpadon.
A Telekom Electronic Beats programja keretében tartott koncert csúcspontja a két csaknem negyedszázados sláger, a Personal Jesus, valamint az Enjoy the Silence előadása volt, mindkettőt végigénekelte a lelkes közönség. Ráadás ezúttal nem volt, azt a május elején induló európai turnéra hagyják, amelynek budapesti állomása május 21-én lesz a Puskás Ferenc Stadionban.
A Sony Music és a Columbia Records közös gondozásában kiadott új anyag, a Magyarországon hétfőtől kapható Delta Machine négy év után az első stúdióalbum. Egyik érdekessége, hogy az állandó dalszerző, Martin Gore mellett - a deluxe kiadásban megtalálható négy bónuszdalt is számítva - Dave Gahan hat szám társszerzője szövegíróként. Az énekes 25 év "hallgatás" után először a 2005-ös Playing the Angel című Depeche Mode-albumra írt szövegeket. Mostani szövegeinek zenéjét Kurt Uenala svájci születésű hangmérnök-producer, Moby egyik alkotótársa jegyzi egy kivétellel: a bónusz CD nyitódala, a Long Time Lie a Depeche Mode történetének első Gore-Gahan szerzeménye.
A Delta Machine dizájnját és a kísérőfüzet fényképeit természetesen Anton Corbijn készítette: a holland fotóművész, filmrendező a nyolcvanas évek közepe óta dolgozik a Depeche Mode-dal.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során