Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 06. 08:39, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Diákcsínynek hitték, bűncselekmény lett a vége

Diákcsínynek hitték, bűncselekmény lett a vége

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két tizenéves fiúval szemben folytattak rongálás vétség elkövetése miatt.

Dombóvár polgármestere tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2020 decemberében a településen levő Szállásréti tó partján álló, vízöntőt ábrázoló mészkő szobrot feldöntötte, mely el is törött. Az ügyben a Dombóvári Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást rongálás vétség gyanúja miatt. A nyomozók az adatgyűjtés során azonosítottak egy, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt, egy 15 éves attalai fiút - közölte a rendőrség.

A rendőrök a fiatalt elszámoltatták, aki elismerte, hogy egy szintén 15 éves dombóvári fiúval együtt – mert jó bulinak tűnt – döntötték fel a csaknem 180 centiméter magas szobrot, mely miután eldőlt, ketté is törött. A fiúkat a rendőrök rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindketten elismerték a bűncselekményt.

Az eset körülményinek vizsgálatát Dombóvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztályán befejezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.