Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2018. Október 03. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Díjakat adott át az ünneplő Várszínház

Díjakat adott át az ünneplő Várszínház

Először adták át a Nagyfalusi Tibor Díjat és az Esztergomi Várszínház Örökös Tagja Díjat.

Jubileumi ünnepséget tartott az Esztergomi Várszínház a vár lovagtermében hétfőn. Az eseményen az intézmény 30 éves fennállását ünnepelték a résztvevők, akik megismerhették a színház első három évtizedét bemutató dokumentumkönyvet is.

Horányi László, a Várszínház igazgatója elmondta: a Várszínháznak közel 1000 előadását, 17 500 művész vitte színre, 275 ezer néző előtt. 75 saját, valamint koprodukciós bemutatónkból 13 ősbemutató született. Hozzátette: a 18 éve működő Esztergomi Bábos Tábor több mint 1300 gyermek számára nyitott ablakot a kulisszák mögötti világ bepillantásához.

A színház vezetése ezt követően idén először átadta a Nagyfalusi Tibor Díjat, melyet a bugyi-i Bessenyei György Művelődési Ház és Könyvtár Komédiások Amatőr Színköre vehette át Spiró György Prah című komédiájának előadásáért.

Az Esztergomi Várszínház Örökös Tagja Díjat pedig Horváth Béla címzetes múzeumigazgatónak, az Esztergomi Vármúzeum korábbi vezetőjének adományozta a várszínház vezetése.

Az ünnepség végén a „30 éves az Esztergomi Várszínház” című könyv első példányát vehették át a színház munkatársai és támogatói, köztük Romanek Etelka polgármester is Esztergom városa nevében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.