Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2012. November 20. 09:37, kedd | Helyi
Forrás: lvp / fotó: illusztráció

Díjátadás, kiállítás – lezárult az Ister-Granum Eurorégiós Rajzverseny

Díjátadás, kiállítás – lezárult az Ister-Granum Eurorégiós Rajzverseny

Lezárult az idei Ister-Granum Eurorégiós Rajzverseny, melynek szombaton tartotta eredményhirdetését a Féja Géza Közösségi Ház. A díjátadás mellett kiállítás is nyílt a pályázott rajzokból.

Eredményt hirdetett a Féja Géza Közösségi Ház szombaton a IX. Ister-Granum Eurorégiós Rajzversenyen, melyen idén 24 iskola 187 diákja vett részt. Esztergomból a Mindszenty, a Szent Imre, a József Attila, a Babits Mihály, az Árpád-házi, az Arany János iskola, a Gyermekotthon tanulói neveztek, Dorogról a Petőfi, az Eötvös, a Zrínyi diákjai, mellettük pedig Csolnokról, Tátról, Leányvárról, Tokodaltáróról, Tokodról, sőt Vásárosnaményből is érkeztek pályaművek. Mindezen felül Felvidékről Párkányból, Nánáról, Kétyről, Ipolyszakállosról, Zselízről, Bátorkesziről és Nagyölvedről is jelentkeztek diákok. Az idei megmérettetés témája a magyar mondák és legendák voltak. A rajzokat Szóda Tibor festőművész vezetésével a Juhász Bálintné, a Selyemfonal Képzőművész Kör vezetője, Barna Ernőné üvegfestő és Vámosi Tiborné Tiffany díszüveg készítő alkotta zsűri értékelte.
A nevezett pályaművekből pedig kiállítás nyílt a Féja-házban, melyet december 7-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Díjazottak

Alsó tagozat:
I.hely: Berta Lourdes 4. o. Zrínyi Ilona Általános Iskola, Dorog. Felkészítő tanár.: Oszkayné Szenczi Zsuzsanna. A mű címe: Honfoglalás.
II.hely: Hogenbuch Szabina 3. o. Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola, Párkány. Felkészítő tanár.: Kaplán Anna. A mű címe: Rege a csodaszarvasról.
III.hely: Pados Viven 4. o. Csolnok és Környéke Körzeti Általános Iskola. A mű címe: Két aranyszűrű bárány.

Különdíj:
Cserni Márton 4. o. Szent Imre Általános Iskola, Esztergom. Felkészítő tanár: Borzné Hidasi Gabriella. A mű címe: Tatárjárás – Bélkő.
Sajtos Liliána 2. o. Zrínyi Ilona Általános Iskola, Dorog. Felkészítő tanár.: Kovács Klára. A mű címe: Rege a csodaszarvasról.
Ráczki Melinda 3. o. Petőfi Sándor Általános Iskola, Dorog. Felkészítő tanár.: Kapa Melinda.A mű címe: Lehel kürtje
Schürger Jenifer 2. o. Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola, Párkány. A mű címe: Rege a csodaszarvasról.
Péli Barbara Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola, Bátorkeszi. Felkészítő tanár: Szekrényessy Teodóra. A mű címe: Rege a csodaszarvasról.

Felső tagozat
I.hely: Mézes Attila 9. o. Zselíz. Felkészítő tanár: Baka Zsuzsanna. A mű címe: A fehér ló mondája.
II. hely: Polák Regina 8. o. Leányvári Általános Iskola. A mű címe: Rege a csodaszarvasról
III. hely: Bíró Hajnalka 8. o. Babits Mihály Általános Iskola, Esztergom. Felkészítő tanár: Chalupáné Ecsedi Ágnes. A mű címe: A fehér ló legendája

Különdíj:
Béres Barbara 7. o. Zselíz, Felkészítő tanár: Baka Zsuzsanna. A mű címe: A csudafejű szarvas
Szalma Linet 5. o. Ady MTNY Iskola, Párkány. Felkészítő tanár: Drozdík Katalin. A mű címe: Árpád fejedelem
Rucska Tímea 7. o. Hegyeskő Általános Iskola, Tokod
Szőke Henrietta 6. o. József Attila Általános Iskola, Esztergom. Felkészítő tanár: Szekrényessy Teodóra. A mű címe: Rege a csodaszarvasról
Arató Boróka Lili 6. o. Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Esztergom. Felkészítő tanár: Vörösné Gurin Izabella. A mű címe: A csodaszarvas.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.