Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2014. Július 07. 09:09, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK - fotó: illusztráció

Disznóság: két liter bort ivott majd disznót lopott egy tokodi férfi

Disznóság: két liter bort ivott majd disznót lopott egy tokodi férfi

Malacot lopott a tokodi gyanúsított, mint kiderítette a dorogi kapitányság, a rendőrség ezért a férfi bíróság elé állítását javasolja.

A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói június 23-án fogtak el és állítottak elő egy 46 éves tokodi férfit. A rendőrség gyanúja szerint M. Ferenc egy vietnami kan disznót tulajdonított el egy Tokod-Ebszőnybányai épületből június 14-ről 15-re virradó éjszaka. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését. Gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy mintegy két liter bor elfogyasztását követően televízió-nézés közben jött számára a gondolat, hogy fel kellene tölteni az éléskamrát. Tudta, hogy a telepen állatokat tartanak. A konyhában felmarkolt egy kést és útnak indult. Az épület kapujában meghallotta a disznók röfögését, ebből tudta, hogy jó helyen jár. A sötétben öngyújtóval világított, így sikerült elkapni egy 30 kilogrammos állatot. Helyben leszúrta a malacot, melyet ezután betett egy zsákba és hazament. A konyhában feldolgozta a zsákmányt, melyet darabokban a fagyasztóba tett. M. Ferenc ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet július 4-én bíróság elé állítása javaslattal küldött meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.