Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2021. Szeptember 20. 15:39, hétfő | PR
Forrás: (x)

Divatos és praktikus - melyik gyermekcipőt válasszuk az őszi-téli időszakra?

Divatos és praktikus - melyik gyermekcipőt válasszuk az őszi-téli időszakra?

Felelősségteljes szülőként mindenből a legjobb minőséget szeretnéd a gyermekednek adni?

Ha e kérdés olvasása közben bőszen bólogatsz, egészen biztosan tudod, hogy a kifogástalan minőséget képviselő, minden szempontból ideális őszi-téli cipők beszerzése fokozottan nagy figyelmet igényel. Persze akkor sem kell a kardodba dőlnöd, ha tapasztalat híján vágod bele a fejszédet e kétségtelenül kemény fába – eláruljuk azokat a szempontokat, amelyek az igazán színvonalas gyereklábbeli sajátjai.

Őszi-téli gyermek divat – melyek az alapvető elvárások?

A címszereplő évszakok ideális lábbelijének jelesre kell vizsgázni nem csak a kényelmes kialakítás, de a megfelelő meleg bélés tekintetében is. Ezek azok a kritériumok, amelyeket a legtöbb szülő joggal támaszthat a lábbelikkel szemben, vásárlás előtt. Persze e két tényezőn kívül számos egyéb aspektusból is megközelítheted a cipővásárlást. A praktikus és komfortos lábbeli egyik ismérve például a tökéletes illeszkedés. Mivel a gyerekek rohamléptékben fejlődnek, növekednek, a helyes testtartás kialakítása és fenntartása az esetükben roppant nagy relevanciával bír. A gyermek divat keretén belül éppen ezért keresd azokat a modelleket, amelyek megfelelő, stabil tartást biztosítanak.

Gyermek divat - milyen anyagnak szavazhatunk bizalmat?

A kis lurkók ruhatárának összeállításakor az egyes darabok anyagminősége nem képezheti vita tárgyát. E kijelentés igaza a gyerekeknek készített lábbelik vonatkozásában is megállja a helyét. A cipővásárlás során részesítsd előnyben a lélegző anyagokat, azaz azokat a modelleket, amelyekben a család szeme fényének lába nem izzad meg egykönnyen. A hideg idő beálltával a cipő talpa is fokozottan hangsúlyos. E téren ne a talp vastagsága legyen a mérvadó, sokkal inkább annak kifogástalan szigetelőképessége és csúszásállósága.

Legyünk körültekintőek!

Mire kell figyelni, amikor kiválasztod a gyermeked első cipőjét? A gyermeknevelés boldogsággal teli, izgalmas folyamatában az egyik legfontosabb mérföldkő, amikor a gyerkőc képessé válik az önálló helyváltoztatásra. Az első lépések megtétele magával hozza a kérdést is: milyen legyen a kis lurkó első cipője? Egyáltalán, ha elindul a gyerek, már azonnal szüksége lesz saját lábbelire is?

Mit mondanak a szakemberek?

A téma szakértőinek tanácsát megfogadva ne siessük el a vásárlást, adjunk alkalmat a gyermeknek a lehető legtovább mezítláb totyogni a lakásban – ez ugyanis számos pozitív egészségügyi hatással bír. Ha a gyerkőc lépései magabiztossá válnak, eljött az ideje a vásárlásnak is.

Számoljunk le a tévhitekkel!

Nagyon sokáig tartotta magát az az ökölszabályként kezelt tanács, miszerint a gyermek első lábbelije annál jobb, minél merevebben tartja a lábat, különös tekintettel a bokára. Nos, a modern gondolkodású szakemberek máshogyan vélekednek, s azt tanácsolják a szülőknek, igyekezzenek a légies, könnyed, felhasználásában a mezítlábas járkálást idéző lábbelik háza tájáról szemezgetni inkább. A tökéletes cipő minden körülmények között alá van rendelve a mozgás szabadságának. Az anyagminőség tekintetében preferáld a természetes megoldásokat, tehát azokat, amelyek engedik a bőrt lélegezni.

A nagy kérdés: tépőzár vagy fűző?

A gyerkőcök szempontjából mindkét kialakítás előnyös, ám talán az utóbbi, azaz a fűzős megoldás egy hajszálnyival kedvezőbb, hiszen ezen változatok tökéletes illeszkedésére nem lehet panasz. Ha a lurkó már nagyobb, egészen nyugodtan be lehet újítani egy tépőzáras modellel is – ezt ráadásul a mindig aktív, örökmozgó gézengúzok lábára is egyszerűbben fel lehet húzni, illetve rögzíteni.

Címkék: cipő, divat, gyerekcipő

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 12:43, hétfő | PR

Felújították és átadták a Jánosik Kft. irodaházát

Ünnepélyes keretek között, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a Jánosik Kft. 350 millió forintból felújított és korszerűsített irodaházát

2023. Január 26. 18:37, csütörtök | PR

Díjat nyert a VALMAR #challenge

Tavaly ősszel látott napvilágot a #stabiloszinesszavak kihívás a TikTokon, amellyel kéz a kézben megszületett a VALMAR egyik legújabb dala.

2023. Január 26. 11:24, csütörtök | PR

Már nézhető a Vikingek: Valhalla 2 évada a Netflixen

A történelmi filmek rajongói imádták a normannok és az angolszászok összecsapásának történetét a Vikingek című tévésorozatban.

2023. Január 25. 15:50, szerda | PR

K&H: 460 százalékos növekedést értek el a fiatalok

több mint 60 százalékkal nőtt az ifjúsági számlák száma három év alatt