Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2018. Március 28. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem/infoesztergom.hu

Dobós arany és bronz, Szent Erzsébet ezüst a katasztrófavédelmi versenyen

Dobós arany és bronz, Szent Erzsébet ezüst a katasztrófavédelmi versenyen

A dobós általános iskolások nyertek, míg a középiskolás diákok harmadik helyet szereztek, a Szent Erzsébet tanulói pedig ezüstérmet zsebeltek be kedden Táton az Ifjúsági Katasztrófavédelmi vetélkedőn.

Remek hangulatban telt a Felmenő Rendszerű Ifjúsági Katasztrófavédelmi vetélkedő helyi fordulója, melyet az Esztergomi Katasztrófavédelmi kirendeltség szervezett kedden Táton.

A tűzoltó eszközök felismerését a veszélyes anyagot szállító jármű balesete követte, majd elsősegélynyújtásból adtak számot a diákok. A rendőrség egy közúti baleset során végrehajtandó szabályokat ismertette meg résztvevőkkel.

Árvízi ismeretek is helyet kaptak, melyek során védmű építése volt a feladat, majd a katasztrófa helyzetek során végrehajtandó magatartási szabályokból adtak számot a megjelentek.

Hatalmas sikert aratott az idén is a füstsátor, ahol valós helyzetet szimuláló korlátozott látási viszonyok között kellett végrehajtani sérült személy és tárgy kimentését.

A diákok másik nagy kedvence a MÁTRIX állomás volt, melyet a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület biztosított.

A teszt állomáson - tűzoltósági, iparbiztonsági és polgári védelmi totó, valamint Tát város helytörténete várta a résztvevőket.

Eredmények:

Általános Iskola:
1. Dobó Katalin Gimnázium 1-es csapata, Esztergom
2. Arany János Általános Iskola, Lábatlan
3. III. Béla Általános Iskola, Tát

Középiskola:
1. Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Informatikai és Egészségügyi Szakgimnázium, Dorog
2. Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 3-as csapata, Esztergom
3. Dobó Katalin Gimnázium 3-as csapata, Esztergom

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.