Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. Április 13. 07:05, péntek | Külföld
Forrás: OrintPress

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Amerika szerte célegyenesbe érkeztek az SZJA-előkészületek a jövő heti határidő előtt, de állítólag sokan megdöbbenve veszik észre, hogy mások már benyújtották nevükben a bevallást és bezsebeltek komoly visszatérítést.

A hatalmas léptékű bűnszövetkezet állítólag éveken át zavartalanul működött, kihasználva az Egyesült Államokhoz tartozó, de sok mindenben autonóm Puerto Rico különleges helyzetét.

Ha ugyanis megszerezték a 3 és fél millió körüli lakosú Karib-tengeri sziget polgárainak személyi adatait, akkor azt a látszatot kelthették, hogy az odahaza Washingtonnak nem adózó emberek a kontinensre költöztek és adófizetőkké, illetve túlfizetés esetén adó visszatérítést igénylőkké váltak - írta Martin-Kovács Miklós a Gazdasági Rádió chicagói tudósítója. A láncolatba bevontak korrupt postásokat is, akik egyenként száz dollárért kiemelték a levelek közül az adóhivatal alkalmasint több ezer dolláros visszatérítési csekkjét tartalmazó borítékokat.

A Wall Street Journal számolt be elsőként a hatalmas léptékű szélhámosságról, amely valahogy a legutóbbi gazdasági válságot követő hírzuhatag mögé szorult, pedig egyes bűnözőket lefüleltek már korábban is. Az egész országot átszövő bűnszövetkezet valódi kártékonyságát azonban jobbára mostanában kezdik átlátni. az adóhivatal, az IRS sajtósai igyekeznek arról is beszámolni, hogy sok milliárd dollár értékű csalást sikerült megelőzniük, de ettől még egy ideig alighanem téma lesz majd, hogy több milliárd dollárt viszont kicsaltak a költségvetésből a gyanútlan polgárok személyazonosságával visszaélő amerikai bűnözők.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.