Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Február 07. 14:16, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Döntőjéhez közeledik az Értéktár Vetélkedő

Döntőjéhez közeledik az Értéktár Vetélkedő

A megyei önkormányzat által szervezett „Megismerem – Megszeretem - Megőrzöm” vetélkedő döntőjéig alig egy hét van hátra.

Február 14-én 3-3 megyei általános- és középiskolás csapat méri össze tudását a megyei értékek, a hungarikumok témakörében.

A megyei közgyűlés elnöke, Popovics György kedden sajtótájékoztató keretében ismertette a háromfordulós vetélkedő közelgő döntőjének részleteit. „Az első fordulóban egy helyi értéket kellett feldolgozniuk a 4 fős csapatoknak, a második fordulóban egy online tesztet kellett kitölteniük. A döntőben ezekhez képest interaktívabb feladatokkal találkoznak majd: szóbeli, számítógépes és gyakorlati feladatokból álló megmérettetésre is számíthatnak, illetve be kell mutatniuk az általuk feldolgozott értéket is” – tájékoztatott a megyei közgyűlés elnöke.
A diákok értékes nyereményekért szállnak harcba: az első helyezetteket e-könyvolvasókkal jutalmazza a megyei önkormányzat, de a további helyezettek és a felkészítő tanárok munkáját is díjazzák. A Megyei Értéktár közösségi oldalán egy like-versenyt is hirdettek: az az iskola, amelynek csapata február 13-ig a legtöbb kedvelést kapja csapatképére, a döntő napján ötvenezer forint értékű különdíjban részesül. Február 20-án ráadásul a vetélkedőbe bekapcsolódó minden csapat, így azok is, akik nem jutottak tovább a döntőbe, parlamenti látogatáson vesznek részt a megyei országgyűlési képviselők, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Bencsik János és dr. Völner Pál meghívására.

A verseny fővédnöke dr. Völner Pál, az igazságügyi Minisztérium államtitkára, védnöke Bencsik János országgyűlési képviselő, a zsűri elnökségét Czunyiné dr. Bertalan Judit és Kancz Csaba látja el, a diákok zsűrizését pedig Berczellyné Nagy Mariann a TSZC igazgatója és dr. Horváth Géza a József Attila Megyei és Városi Könyvtár könyvtárosa, valamint Popovics György a megyei közgyűlés elnöke vállalta.
A döntőre február 14-én kerül sor: 10 órától az általános iskolás csapatok, 14 órától pedig a középiskolások mérik össze tudásukat a tatai polgármesteri hivatal dísztermében. A versenyt élőben közvetíti a Tatai TV és a tata.hu oldalon az érdeklődők számára élőben is követhető lesz!

A verseny a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt „HUNG-2016” pályázatból, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szervezésében és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár lebonyolításában jött létre. További információkat talál az Értéktár weboldalán és Facebook-oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.