Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2012. Szeptember 20. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Drogfogás Dorogon, lebukott két fűtermesztő -fotók

Drogfogás Dorogon, lebukott két fűtermesztő -fotók

Kábítószer termesztés miatt indult büntetőeljárás egy dorogi testvérpár ellen szerda délután. Elsőként az idősebbik testvért fogták el a dorogi nyomozók, miután tetten érték a kesztölci út melletti bozótosban.

A férfi épp növényeit öntözte, mikor a rendőrök megjelentek az „ültetvényen”. A dorogi nyomozók láttán a drogtermesztő futásnak eredt, de nem tudott elszaladni, pár méteren beül elfogták őt. 30 éves testvérét ezt követően dorogi otthonából állították elő, utóbbi ráadásul nemcsak termesztette, hanem fogyasztotta is a drogot, szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki a gyorsteszt.

45 tő hasist foglaltak le a nyomozók a 117. számú főút mellett. Az úttól mintegy 100 méterre, egy bozótosban alakította ki az ültetvényt a testvérpár. A fiatalabbik adta az ötletet idén tavasszal és mivel bátyja megszorult anyagilag, engedett. Utánanéztek, hogyan kell gondozni ezt a növényt, majd Bécsből magokat vásároltak.

Május végén vetették el a magokat, viszonylag nagy területen, hogy ne tűnjön fel senkinek. A nagy szárazság miatt a testvérpár naponta kijárt ötözni a növényeket. Most szüreteltek volna, a kendertövek ugyanis már elérték a 70-100 centimétert. A többségét értékesíteni akarták, de a fiatalabb testvér magának is hagyott volna belőle, a dorogi rendőrök rajtaütésének köszönhetően azonban a drog nem került forgalomba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.